Γ. Προβόπουλος: “Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και νέο πρότυπο ανάπτυξης”

Την ανάγκη υλοποίησης μιας σειράς μεταρρυθμίσεων και μετάβασης σε ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης επεσήμανε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιώργος Προβόπουλος, κάνοντας, παράλληλα, λόγο για ορατές ενδείξεις εξόδου από την κρίση.

«Όπως δείχνουν όλα τα δεδομένα, μετά από μια μακρά και βαθιά ύφεση διαφαίνεται τώρα καθαρά η προοπτική εξόδου από την κρίση. Η κατάληξη αυτή είναι αποτέλεσμα μιας πορείας τεσσάρων ετών, που δεν ήταν ούτε ευθύγραμμη ούτε ανώδυνη», ανέφερε ο κεντρικός τραπεζίτης σε ομιλία του στο Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο ενώπιον κορυφαιων επιχειρηματιων, τραπεζιτών και μελών ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Σύμφωνα με τον κ. Προβόπουλο, πλέον η πρώτη προϋπόθεση «είναι να προχωρήσουμε τώρα πιο αποφασιστικά εκεί που έχουμε μείνει πίσω: στις μεταρρυθμίσεις για την εκ βάθρων ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα, τον θεσμικό εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, της υγείας, της εκπαίδευσης, της δικαιοσύνης και άλλων τομέων δημόσιας λειτουργίας. Παράλληλα, πρέπει να ενθαρρύνουμε με κάθε μέσο τη διαδικασία μετάβασης σε ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης που θα στηρίζεται στην εξωστρέφεια, με την ανασυγκρότηση των τομέων της οικονομίας και τη στροφή στην παραγωγή διεθνώς εμπορεύσιμων αγαθών και υπηρεσιών».