Γ.Περδίκης: Επιβάλλεται τιμωρία των ένοχων και κάθαρση

Η θέση του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών παραμένει σταθερή, ότι δηλαδή πρέπει να τιμωρηθούν οι ένοχοι που μας οδήγησαν στη σημερινή οικονομική κατάσταση, για να υπάρξει κάθαρση και ο τόπος να μπορέσει να προχωρήσει μπροστά, δήλωσε απόψε ο ΓΓ των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης.

Μιλώντας σε εκδήλωση των Οικολόγων στη Λεμεσό, με θέμα «Η κυπριακή οικονομία στο σταυροδρόμι του μνημονίου» , ο κ.Περδίκης εξέφρασε την άποψη ότι το σύνθημα περί ενότητας που προσπαθούν κάποιοι να στείλουν είναι πλαστό, «όταν μέσα σε αυτήν την ενότητα συμπεριλαμβάνονται και αυτοί που είναι υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση».

«Πώς μπορεί να υπάρξει ενότητα με ανθρώπους ή πολιτικούς φορείς, τους οποίους ξέρουμε ότι έχουν τεράστια ευθύνη για την κατάσταση που φτάσαμε, τους οποίους δεν εμπιστευόμαστε, όταν κάποιους από αυτούς θεωρούμε και κλέφτες, που εσκεμμένα μετέφεραν καταθέσεις τους στο εξωτερικό, που έδωσαν προνομιακή πληροφόρηση κι έκαναν ή κάνουν τις χειρότερες ενέργειες, καταστρέφοντας την ελπίδα για κάτι καλύτερο», διερωτήθηκε.

Ο κ. Περδίκης ανέφερε δε, πως ο ίδιος αμφιβάλλει αν θα τιμωρηθεί ο οποιοσδήποτε με βάση το υφιστάμενο ποινικό δίκαιο και τόνισε πως «πρέπει να γίνουν τομές και να έρθει μια πραγματικά αυστηρή νομοθεσία που να μπορεί να βάλει στη φυλακή αυτούς που έφταιξαν και πρέπει να εισαχθεί σε αυτήν τη νέα νομοθεσία ακόμη και το στοιχείο της δήμευσης της κινητής και ακίνητης περιουσίας».

Αναφερόμενος στην ερευνητική επιτροπή που διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο ΓΓ των Οικολόγων δήλωσε ότι, χωρίς να θέλει θίξει ή να αμφισβητήσει την αξιοπιστία των τριών δικαστών, δεν πιστεύει στο έργο που έχει να επιτελέσει, «γιατί είναι μια διαδικασία που περνά μέσα από τα ίδια κανάλια, που δεν έχει το στοιχείο της διαφάνειας και που δεν έχει και τη δημοκρατική νομιμοποίηση».

«Αυτή η ιστορία περί προκοπής και ανάπτυξης του τόπου, αν δεν περάσει μέσα από τη δικαιοσύνη, αν δεν καθαρίσει ο στάβλος του Αυγεία, όποιος δουλέψει ξανά γι αυτό το σύστημα, θα είναι και ο ίδιος υπεύθυνος», ανέφερε και κάλεσε τους πολίτες να αγωνιστούν και να ζητήσουν να υπάρξει κάθαρση, να τιμωρηθούν οι ένοχοι και «να αλλάξει αυτό το βρώμικο σύστημα».