Γ. Περδίκης: Ανοιχτό παραμένει το θέμα των αμοιβών των τραπεζικών στελεχών

Ο ΓΓ του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης εξέφρασε την ικανοποίηση του αν τελικά έγιναν δεύτερες σκέψεις και δεν θα τύχει της σκανδαλώδους αμοιβής ο νέος Πρόεδρος του ΔΣ της Ελληνικής Τράπεζας, ωστόσο ανέφερε ότι το θέμα των αμοιβών των τραπεζικών στελεχών παραμένει ανοιχτό.

Παράλληλα, ο ΓΓ του Κινήματος είπε ότι έχει αποστείλει σήμερα επιστολή στην Διοικητή της ΚΤ Χρυστάλλα Γιωρκάτζη με την οποία ζητεί τη θέση της επί του θέματος και πρόσθεσε ότι θα ζητήσει να γραφεί και σχετικό θέμα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής έτσι ώστε “να συζητήσουμε για τις υψηλές αμοιβές των τραπεζικών στελεχών σε μια εποχή που αποδείχθηκε ότι τα πεπραγμένα των τραπεζών επηρεάζουν την οικονομία και τα σπασμένα των τραπεζών τα πληρώνουν τελικά οι απλοί πολίτες και όχι μόνο οι καταθέτες”.

Ο κ. Περδίκης είπε ότι υπάρχουν στελέχη “που εισπράττουν 300, 400 και 500 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, ενός τραπεζικού συστήματος που έχει τις χειρότερες επιδόσεις”.

Ανέφερε ότι το Κίνημα θέλει να ελεγχθεί το θέμα και πρόσθεσε ότι είναι ένας προβληματισμός που υπάρχει και σε επίπεδο ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.