Γ.Παναγιώτου: Οι πολιτικοί αρχηγοί να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους

Σήμερα, ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Το 2008 ο κ. Λεπτός παρουσιάστηκε στη Λαϊκή και ζήτησε δάνειο 100 εκ ευρώ, συνοδευόμενος με μετέπειτα υπουργό και επικοινώνησε μαζί μου σημερινός αρχηγός κόμματος. Τότε δεν ήταν αρχηγός κόμματος. Δεν εγκρίναμε το δάνειο και μου είπαν ότι κινδυνεύει η Τράπεζα να γίνει εχθρός τους συστήματος».

Ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος φέρει πολύ μεγάλες ευθύνες για την κατάσταση στην οποία περιήλθε το κυπριακό τραπεζικό σύστημα και η κυπριακή οικονομία. Όμως, ανάλογες ευθύνες φέρει και το κυπριακό σύστημα που συμμετείχε στο μεγάλο φαγοπότι. Εάν η δήλωση του κ. Βγενόπουλου ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, σημαίνει ότι το νήμα της διαπλοκής των πολιτικών, των επιχειρηματιών και των τραπεζιτών φτάνει πολύ βαθιά.

Για να μπορέσει η Κύπρος να ξεφύγει από την ύφεση και να ορθοποδήσει, πρέπει όσοι συναποτέλεσαν μέρος αυτής της κατάστασης να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πληρώσουν το κόστος. Διαφορετικά, οι Κύπριοι πολίτες θα συνεχίσουν να πληρώνουν τα σπασμένα και να εξυπηρετούν τα μη εξυπηρετούμενα διαπλοκοδάνεια.

Όλοι ανεξαιρέτως οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων οφείλουν να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους και να διευκρινίσουν εάν διαδραμάτισαν ρόλο μεσάζοντα για την παροχή δανείων εκατομμυρίων σε επιχειρηματίες, επειδή οι Κύπριοι πολίτες δικαιούνται να γνωρίζουν ποιος είναι ο πραγματικός ρόλος του καθενός.

Γιάννης Παναγιώτου
Πρόεδρος ΝΕΔΗΚ
Υποψήφιος Ευρωβουλευτής
Δημοκρατικό Κόμμα