Γ. Ομήρου: Να βρούμε λύση εκτός Τρόικας!

Για μεθοδεύσεις και σχεδιασμούς που αποσκοπούν στον «στραγγαλισμό» της Κύπρου και στην καταστροφή των σχέσεων της με τη Μόσχα, έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και στην εκπομπή «κοινωνία ώρα Mega».

Ο κ. Ομήρου τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει κάθε περιθώριο λογικής και να βρει λύσεις εκτός Τρόικας. Παράλληλα, απέκλεισε για μια ακόμη φορά το «κούρεμα» στις καταθέσεις λέγοντας πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα νομοσχέδιο που να το προβλέπει.

«Εδώ που μας έχουν φέρει πρέπει να δούμε την μεθόδευση που υπήρξε σε βάρος της Κύπρου. Λέγανε για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και αποκαλούσαν την Κύπρο φορολογικό παράδεισο δημιουργώντας το κατάλληλο κλίμα», είπε ο κ. Ομήρου και προσέθεσε: «Έχουν στόχο να καταστρέψουν την οικονομία της Κύπρο και τις σχέσεις της με τη Ρωσία. Θέλουμε να αποφύγουμε κάθε σχέση κηδεμονίας του Βερολίνου στην Κύπρο».

Ο πρόεδρος της Βουλής ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν τάσσεται υπέρ της εξόδου της Κύπρου από την ΕΕ αλλά αυτό που πρέπει να γίνει, όπως είπε, είναι να βρεθεί λύση εκτός Τρόικας.