Γ. Ομήρου : Η απόφαση του ελληνικού λαού να γίνει απόλυτα σεβαστή απ΄όλους

Ο ελληνικός λαός καλείται αύριο να πάρει μια κρίσιμη απόφαση για το ζήτημα της συμφωνίας με τους δανειστές, μέσα σε συνθήκες βαθιάς ύφεσης, πρωτοφανούς ανεργίας και ανθρωπιστικής κρίσης ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου .

Ο κ. Ομήρου μιλώντας στην Πάφο είπε πως ο ελληνικός λαός θα πάρει κυρίαρχα την απόφαση του στο αυριανό δημοψήφισμα χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις, προτροπές ή νουθεσίες. Η απόφαση του λαού θα πρέπει συνέχισε, να γίνει απόλυτα σεβαστή απ’ όλους.

Ο κ. Ομήρου εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τον ελληνικό λαό δηλώνοντας πως “ αυτή την ώρα η αλληλεγγύη μας προς την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό είναι ολόψυχη και απόλυτη” .

Ευχή μας συνέχισε, η γρήγορη έξοδος από την κρίση και η επιστροφή στην ανάπτυξη , την ευημερία και την κοινωνική συνοχή. Μια ισχυρή Ελλάδα είναι απόλυτα αναγκαία για την Κύπρο, συμπλήρωσε.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων σημείωσε ακόμη πως στον αγώνα για τερματισμό της τουρκικής κατοχής και για λύση του Κυπριακού στη βάση των αρχών του διεθνούς δικαίου και του Ευρωπαϊκού δικαίου η συμπαράταξη του Μητροπολιτικού Ελληνισμού είναι προϋπόθεση «εκ των ων ουκ άνευ».