Γ.Ομήρου: “Δεν μπαίνουμε σε συζητήσεις διανομής τιμαρίων εξουσίας”

Ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, ύστερα από συνάντησή του, στα γραφεία της ΕΔΕΚ, με τον υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρο Μαλά, επανέλαβε τη θέση του πως δεν θα προχωρήσει αυτή τη βδομάδα σε συζητήσεις κατανομής εξουσίας.

Συγκεκριμένα ανέφερε: “Σε καμία εκδοχή και σε καμία περίπτωση δεν μπαίνουμε αυτή την εβδομάδα σε συναλλαγές, οι οποίες αφορούν διανομή και κατανομή τιμαρίων της εξουσίας.Σκοπός της συνάντησης με τον κ. Μαλά ήταν για να θέσει ενώπιον τους ο υποψήφιος Πρόεδρος τις σκέψεις, τις προτάσεις και τις ιδέες του σε ό,τι αφορά τη διακυβέρνηση της χώρας”.

Ενώ παράλληλα τόνισε πως: “Το αν θα συζητήσουμε συμμετοχή σε Κυβέρνηση είναι κάτι άλλο και δεν λέω ότι θα συμμετάσχουμε σε οποιανδήποτε Κυβέρνηση.Η ΕΔΕΚ είναι κόμμα αυτόνομο και θα πάρει τις αποφάσεις της στα συλλογικά της όργανα”.

Τέλος επεσήμανε ότι: “Έχω επεξηγήσει ότι στο Κυπριακό θεωρώ πολύ σημαντικό να αναπτυχθεί περαιτέρω ένα πλαίσιο λύσης του Κυπριακού πέραν από τις αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου του 2009, δηλαδή ένα πιο ολοκληρωμένο πλαίσιο λύσης έτσι ώστε και κάποια επί μέρους θέματα να συμφωνηθούν σε επίπεδο Εθνικού Συμβουλίου, για να μην υπάρχει οποιαδήποτε παρέκκλιση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας”.