Γ.Ομήρου: “Δεν θα υποκύψουμε σε πιέσεις και εκβιασμούς λόγω κρίσης”

“Δεν θα υποκύψουμε σε πιέσεις και εκβιασμούς, λόγω της οικονομικής κρίσης, για να μας επιβληθεί μια λύση η οποία θα ανακόπτει την ιστορική συνέχεια του ελληνισμού στην Κύπρο” δήλωσε ο Γιαννάκης Ομήρου στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Στρατόπεδο Χρίστου Κέλλη και Μιλτιάδη Στυλιανού στην Κισσόνεργα, όπου συνοδευόταν απο βουλευτές της επαρχίας Πάφου.

Ο κ. Ομήρου με την ευκαιρία της Πρωτοχρονιάς μοίρασε εκ μέρους της Βουλής των Αντιπροσώπων ευχές και δώρα στους εθνοφρουρούς, ενώ τόνισε πως η Βουλή στο σύνολό της βρίσκεται δίπλα  στα στρατευμένα παιδιά και τα μόνιμα στελέχη , με στόχο να στηριχθούν “οι αμυντικές δυνατότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας, όσο συνεχίζεται η τουρκική κατοχή και όσο η τουρκική απειλή είναι παρούσα”.

Παράλληλα, σχολιάζοντας την οικονομική κρίση και την προσχώρηση της Κύπρου στο Μνημόνιο, ο  κ. Ομήρου ανέφερε πως αυτές τις γιορτές θα τις γιορτάσουμε με την οικονομική κρίση, έχοντας προσχωρήσει σε δανειακή σύμβαση με την ΕΕ και το ΔΝΤ  για να αποφύγει η χώρα την άτακτη  χρεωκοπία, ωστόσο πρόσθεσε πως η Κύπρος αναμένει απο τους Ευρωπαίους  εταίρους να αποτυπώσουν έμπρακτα τις αρχές και τις αξίες της Ε.Ε. , δηλαδή την αξία της  αλληλεγγύης και της  συνοχής.