Γ.Λουκαΐδης: Ο κ.Αναστασιάδης απειλεί δημόσια τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του υποψηφίου Νίκου Αναστασιάδη στο τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, λέγοντας πως απείλησε μέσω αυτών των δηλώσεων τον Διοικητή Πανίκος Δημητριάδη αλλά και τον θεσμό γενικότερα.

Συγκεκριμένα ανέφερε: “Εμφανέστατα,ο κ. Αναστασιάδης απαιτεί από ένα ανεξάρτητο θεσμό, όπως ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, να συμμορφώνεται προς τις όποιες υποδείξεις του, αν αυτός δεν συμμορφώνεται τον απειλεί δημόσια ότι ‘υπάρχουν οι τρόποι αντιμετώπισης του’. Οι σημερινές δηλώσεις του κ. Αναστασιάδη, αποτελούν συνέχεια πρόσφατων δηλώσεων του, όπου και πάλιν απείλησε να τιμωρήσει τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας για την έρευνα που αυτός διέταξε ώστε να διαπιστωθούν τα γεγονότα και οι ευθύνες αυτών που ενέχονται στο χειρότερο οικονομικό έγκλημα σε βάρος του λαού μας, το οποίο οδήγησε την Κύπρο σε μνημονιακό ζυγό”.

Τα παραπάνω ειπώθηκαν από τον κ.Λουκαΐδη σχετικά με την δήλωση του Νίκου Αναστασιάδη πως: “Εάν παρ’ ελπίδα δημιουργείται η εντύπωση σε κάποιους ότι ζουν σε ανάκτορα και θα κυβερνούν κατά τρόπο που θα ζημιώνει τον τόπο μέσα από τις ιδεοληψίες τους, υπάρχουν οι τρόποι αντιμετώπισης και δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο”.