Γ. Λιλλήκας: Σκέφτεται την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα

Προς ίδρυση ενός νέου πολιτικού φορέα που η μορφή του – αν δηλαδή θα είναι κόμμα ή κίνημα – θα καθοριστεί στο μέλλον ανάλογα με τις εξελίξεις, προσανατολίζονται σύμφωνα με πληροφορίες, άνθρωποι του περιβάλλοντος του Γιώργου Λιλλήκα, που τον τελευταίο καιρό βρίσκονται για αυτό ακριβώς το θέμα σε πυρετώδεις διεργασίες.

Κεντρικοί «πυρήνες» που στήριξαν την υποψηφιότητα του Γ. Λιλλήκα κατά τις πρόσφατες προεδρικές εκλογές, θέλουν τη δημιουργία ενός νέου κόμματος ή κινήματος και μάλιστα υπερτονίζουν την ανάγκη ίδρυσης του σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι στενοί συνεργάτες του Γ. Λιλλήκα και υπέρμαχοι αυτής της ιδέας, βλέπουν ότι πλέον τα περιθώρια για την ίδρυση του νέου πολιτικού φορέα στενεύουν και ότι τώρα είναι η κατάλληλη συγκυρία για τη δημιουργία  κόμματος ή κινήματος που θα καλύπτει υπό τη «σκέπη» του όλο τον κεντρώο χώρο.

Αν, ωστόσο, δημιουργηθεί ένας τέτοιος πολιτικός φορέας, θα ανακύψει μείζον ζήτημα με την ΕΔΕΚ που στήριξε τον Γ. Λιλλήκα. Μάλιστα, μπροστά στο ενδεχόμενο αυτό ο ίδιος φέρεται να θεωρεί ως καταλληλότερη την ίδρυση κινήματος αντί κόμματος.

Το σίγουρο πάντως είναι, πως είτε κόμμα δημιουργηθεί είτε κίνημα, ο Γ. Λιλλήκας θα έχει και την εκπροσώπηση του στη Βουλή, αφού έχει σίγουρος κάποιους βουλευτές που θα τρέξουν να συνδράμουν τα σχέδια του. Στα πρόσωπα αυτά συγκαταλέγονται ο Ζαχαρίας Κουλίας, ο Νικος Κουτσού, ενώ υπάρχουν και ελπίδες και για τη στήριξη του Νικόλα Παπαδόπουλου εαν αυτός δεν εκλεγεί πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

Βάσω Κυριακάκη