Γ. Λιλλήκας: Άνιση η μεταχείριση στο debate – Λάθος η διαδικασία

Η προτεινόμενη διαδικασία διεξαγωγής των τριών debate μεταξύ των τριών επικρατέστερων υποψηφίων για τις προεδρικές εκλογές, βρίσκει αντίθετο τον Γιώργο Λιλλήκα.

Σε επιστολή προς τους Διευθυντές Ειδήσεων των τεσσάρων μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών ΑΝΤ1, ΡΙΚ, ΣΙΓΜΑ και MEGA, το επιτελείο του υποψηφίου την οποία υπογράφει η Ρένα Γιαβάση, η οποία κοινοποιήθηκε και προς τα επιτελεία των ανθυποψηφίων του Νίκου Αναστασιάδη και Σταύρου Μαλά, αναφέρεται ότι «μετά την τελευταία συνάντηση και συζήτηση στις 21/1/13, για τον τρόπο διεξαγωγής των διακαναλικών τηλεμαχιών (κατά κοινή ομολογία το πρώτο ήταν αποτυχημένο σε πολλά σημεία) και μετά από την αποστολή του τελικού οδηγού», διαφωνεί με τον τρόπο που έγινε η πρώτη συζήτηση, η οποία απογοήτευσε τους πολίτες.

«Στόχος των τηλεμαχιών πρέπει να είναι η όσο το δυνατό καλύτερη ενημέρωση των πολιτών και όχι να καταντούν πρόσφορο έδαφος για εκτόξευση προεκλογικών συνθημάτων. Για το λόγο αυτό δεν συμφωνούμε με την προτεινόμενη διαδικασία… αν ο στόχος μας είναι η πραγματική ενημέρωση των πολιτών πρέπει η συζήτηση να είναι ελεύθερη, να μπορεί να μπει σε βάθος, να αναπτυχθούν επιχειρήματα για να μπορούν να γίνουν κατανοητές οι διαφορές των υποψηφίων μεταξύ τους και έτσι να μπορούν να κρίνουν οι πολίτες».

Με την επιστολή του το επιτελείο Λιλλήκα ζητεί τέλος ίση μεταχείριση στη σειρά των απαντήσεων, αναφέροντας πως «είναι φανερό ότι ο κύριος Αναστασιάδης ευνοείται από τη σειρά των απαντήσεων ( έχει 4 φορές τον τελικό λόγο) ενώ οι κύριοι Μαλάς και Λιλλήκας μόνο μια φορά».