Γ. Ελεγκτής: Το Ανώτατο Δικαστήριο είναι το συνταγματικά καθοριζόμενο όργανο για επίλυση της διαφοράς

Η Ελεγκτική Υπηρ4εσία με ανακοίνωσή της απαντά στις δηλώσεις του Γ. Εισαγγελέα και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου τονίζοντας ότι το Ανώτατο Δικαστήριο είναι το συνταγματικά καθοριζόμενο όργανο για επίλυση της διαφοράς

Σε ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας αναφέρεται ότι «οι συνταγματικές αρμοδιότητες του Γενικού Ελεγκτή οριοθετούνται από το Σύνταγμα και αν υπάρχει αμφισβήτηση από άλλη αρχή ή όργανο στη Δημοκρατία ότι δεν περιλαμβάνουν τη διεξαγωγή ελέγχων και την έκδοση ή δημοσιοποίηση εκθέσεων επί των θεμάτων που πραγματεύεται η χθεσινή έκθεση, ή ότι οι αρμοδιότητες αυτές αναστέλλονται, ακυρώνονται ή ατονούν καθ’ ων χρόνο υφίσταται μία εκ του νόμου ορισμένη επιτροπή, το Ανώτατο Δικαστήριο είναι το συνταγματικά καθοριζόμενο όργανο για επίλυση της διαφοράς».

«Όπως ρητά καταγράφεται στην έκθεση, με δεδομένη την πρόσβαση μας σε αξιόπιστα στοιχεία του Τμήματος Φορολογίας, των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων, του Εφόρου Εταιρειών, του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, και στο μητρώο του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης, κατέστη δυνατό να διενεργήσουμε έλεγχο και να εξαγάγουμε ασφαλή συμπεράσματα. Αυτό ήταν δυνατό επειδή οι πολιτογραφήσεις αφορούσαν τη συγκεκριμένη κατηγορία προσώπων που πολιτογραφήθηκαν ως διευθυντικά στελέχη εταιρειών» συμπληρώνεται.

Σύμφωνα με την Ελεγκτική Υπηρεσία, η έκθεση μίλα αφ’ εαυτής και δεν χρειάζεται εκ νέου σημείωση των σοβαρότατων θεμάτων που εγείρονται σε αυτήν. «Ως Υπηρεσία θεωρούμε ως συνταγματική υποχρέωση, και όχι απλώς δικαίωμα μας, να ασκούμε τις καθοριζόμενες εξουσίες και αρμοδιότητες μας. Τούτο θα συνεχίσουμε να πράττουμε»