Γ. Ελεγκτής: Να ακυρωθεί η επαναπρόσληψη συνταξιούχου στην Κε. Τράπεζα

Εμμένει στη θέση, Ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ότι το ΔΣ της ΚΤΚ θα πρέπει να ακυρώσει την επαναπρόσληψη υπαλλήλου η οποία είχε αφυπηρετήσει πρόωρα, όπως αναφέρει με σημερινή επιστολή προς την Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη.

Στην επιστολή, που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο κ. Μιχαηλίδης πληροφορεί την κ. Γιωρκάτζη ότι στην απαντητική επιστολή που η ίδια είχε αποστείλει χθες, «δεν περιέχονται οποιαδήποτε στοιχεία τα οποία δεν είχαμε ενώπιον μας όταν συντάσσαμε την επιστολή μας της 4ης Σεπτεμβρίου 2014».

«Αντίθετα,», σημειώνει, «όλα τα στοιχεία τα οποία παραθέτετε, είχαν καταγραφεί λεπτομερώς και σχολιαστεί εν εκτάσει στην επιστολή μας. Συνεπώς, η σύσταση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας παραμένει ως αρχικά σας υποβλήθηκε, δηλαδή το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας να επανεξετάσει άμεσα το θέμα και, εφόσον ακόμη το συμβόλαιο με το εν λόγω πρόσωπο δεν έχει υπογραφεί, να ακυρώσει τη διαδικασία εργοδότησής του».

Επισημαίνει δε πως το Διοικητικό Συμβούλιο θα μπορούσε ενισχυτικά να λάβει υπόψη του το γεγονός ότι η έναρξη εργοδότησης (χωρίς την ύπαρξη γραπτής συμφωνίας) της εν λόγω υπαλλήλου έγινε στις 7 Μαΐου 2014, ενώ το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την εργοδότηση στις 12 Μαΐου 2014, δηλαδή εκ των υστέρων».

Ο κ. Μιχαηλίδης διευκρινίζει πως «η εισήγηση μας δεν αφορά ανάκληση της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της 12ης Μαΐου 2014, αλλά τη λήψη νέας απόφασης για τερματισμό της εργοδότησης, εφόσον σήμερα δεν υπάρχει γραπτή συμφωνία με καθορισμένη ημερομηνία τερματισμού της εργοδότησης», καταλήγει.