Γ.Ελεγκτής: Η σημερινή ανακοίνωση της ΑΡΚ δεν αλλάζει την ουσία των καταγγελιών

Σε σχέση με τη σημερινή ανακοίνωση της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου (ΑΡΚ), η Ελεγκτική Υπηρεσία ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Οι καταγγελίες της Ελεγκτικής Υπηρεσίας κατά του Προέδρου της ΑΡΚ που έχουν υποβληθεί στον Γενικό Εισαγγελέα αφορούν συγκεκριμένα θέματα τα οποία δεν είναι δυνατό να σχολιαστούν στα πλαίσια δημόσιων ανακοινώσεων. Η σημερινή ανακοίνωση της ΑΡΚ δεν αλλάζει την ουσία των καταγγελιών.

Η μη επανεξέταση υποθέσεων κατά τηλεοπτικών σταθμών, υποθέσεων για τις οποίες οι δικαστικά ακυρωθείσες αποφάσεις της ΑΡΚ αφορούσαν πρόστιμο της τάξης του μισού εκατομμυρίου ευρώ, μπορούν να ελεγχθούν από την Ελεγκτική Υπηρεσία της Δημοκρατίας αφού αφορούν εξεταζόμενη απώλεια κρατικών εσόδων.

Το δικαίωμα επηρεαζόμενων τηλεοπτικών σταθμών να προσφεύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο αν διαφωνούν με επιβληθέντα σε αυτούς πρόστιμα, ουδόλως επηρεάζει το δικαίωμα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας να εξετάζει κατά πόσο ή όχι, η ΑΡΚ χαριστικώς απαλλάσσει τηλεοπτικούς σταθμούς από την επιβολή προστίμων στερώντας την Δημοκρατία από τα σχετικά έσοδα.