Γ. Ελεγκτής για Συνεργατισμό: Κάποιοι πήραν αποζημίωση και ακόμα εργάζονται

Γ. Ελεγκτής για Συνεργατισμό: Κάποιοι πήραν αποζημίωση και ακόμα εργάζονται

Ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, αναφέρθηκε στον έλεγχο  που πραγματοποιεί η Ελεγκτική Υπηρεσία τονίζοντας ότι εάν προλάβει κάποια απο τα ευρήματά της θα τα αποστείλει στην τριμελή ερευνητική επιτροπή, προτού ολοκληρωθεί το έργο της.

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης είπε ότι μετά την κατάρρευση του Συνεργατισμού, η υπηρεσία έχει πλέον δικαίωμα πλήρους ελέγχου, αφού δεν είναι πλέον πιστωτικό ίδρυμα.

Ένα απο τα θέματα που ερευνώνται, είπε, είναι οι αποζημιώσεις που δόθηκαν στους 1040 πλεονάζοντες , τις οποίες χαρακτήρισε πολύ γενναιόδωρες.

Εξετάζεται, πρόσθεσε, κατά πόσον κάποιοι από αυτούς επωφελήθηκαν και με τα πακέτα αποζημιώσης της πρώην Λαϊκής Τράπεζας ή κατά πόσον ελέγχονται για ποινικές ευθύνες.

Επέκρινε, επίσης, το γεγονός ότι κάποιοι αποζημιωθέντες παραμένουν παραμένουν στη διάδοχη κατάσταση του Συνεργατισμού, γιατί είναι δήθεν αναγκαίοι για να παρέχουν υπηρεσίες για ένα αριθμό μηνών.

Σχολιάζοντας την κατάθεση του υπουργού οικονομικών, Χαρη Γεωργιάδη, στην Ερευνητική Επιτροπή, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης είπε ότι εκτός απο κάποιες γενικές αναφορές, δεν υπήρξε παρουσίαση νέων στοιχείων.

Είπε ότι μέχρι το 2013 υπήρχε μια σαθρή εικόνα ασυδοσίας και καταχρήσεων στο Συνεργατισμό, ενώ μετά το 2013 έγιναν κακοί χειρισμοί απο το Υπουργείο Οικονομικών και την ηγεσία του Συνεργατισμού.