Γ. Εισαγγελέας: Ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες από πόρισμα για Συνεργατισμό

Ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, σε δηλώσεις του, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι διεξάγονται αλλεπάλληλες συσκέψεις στη Νομική Υπηρεσία, για διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών από το πόρισμα της ερευνητικής επιτροπής για τη κατάρρευση του Συνεργατισμού.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν συσταθεί δύο ομάδες για να μελετήσουν το πόρισμα, προκειμένου να αποφασιστεί το κατά πόσο δικαιολογείται η έναρξη ανακρίσεων ως προς το ενδεχόμενο διάπραξης οποιωνδήποτε ποινικών ή/και αστικών αδικημάτων.

Ο κ. Κληρίδης  δήλωσε ότι «προς το παρόν είμαστε στο στάδιο των προκαταρκτικών συμπερασμάτων, που αναμένεται να τελειοποιηθούν σύντομα».

Ο Γενικός Εισαγγελέας, επιβεβαίωσε  ότι με την ολοκλήρωση των διαδοχικών συσκέψεων στη Νομική Υπηρεσία, αναμένεται να δοθούν εισηγήσεις προς αστικές και ποινικές ευθύνες που προκύπτουν για την κατάρρευση του Συνεργατισμού.

Σε ανακοίνωση του αμέσως μετά την δημοσιοποίηση του πορίσματος, ο κ. Κληρίδης είχε  ξεκαθαρίσει ότι η εξέταση του ενδεχομένου διάπραξης ποινικών ή/και αστικών αδικημάτων θα γίνει ανεξάρτητα από το εάν αυτά συνέβαλαν ή όχι στην κατάρρευση του Συνεργατικού Πιστωτικού Τομέα.