Γ. Γερμενής: Μας τιμωρεί το σύστημα

Με επιθέσεις κατά της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου και των ανακριτριών που χειρίζονται την υπόθεσή του, απάντησε ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής στις κατηγορίες για οπλοκατοχή, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Μάλιστα ο υπουργός Δικαιοσύνης αποχώρησε από την αίθουσα λίγο πριν τελειώσει την ομιλία του.

«Μας τιμωρεί το σύστημα, μας τιμωρεί η κυβέρνηση, μας τιμωρεί η Ν.Δ. γιατί μας πρόσφεραν το βάζο με το μέλι, το πιάτο της διαφθοράς και τους το πετάξαμε στα μούτρα», είπε ο κ. Γερμενής ισχυριζόμενος ότι «εμείς αποφασίσαμε να τιμήσουμε τους ψηφοφόρους μας, την Ελλάδα, την πατρίδα μας».

Απευθυνόμενος στον υπουργό Δικαιοσύνης ο κ. Γερμενής τον ρώτησε: «Κοιμάστε άνετα; Δεν έχετε τύψεις για τόσες οικογένειες που έχετε καταστρέψει;». Περιέγραψε ένα περιστατικό στο γραφείο του Χ. Αθανασίου τότε που ήταν στο υπουργείο Εσωτερικών. «Είπατε στον υπουργό Ευριπίδη Στυλιανίδη: «Ευριπίδη, τούτος είναι καλό παιδί. Πρέπει να τον κάνουμε δικό μας». «Τον Ιούνιο που κλείνω το εξάμηνό μου θα παραμείνω καλώ παιδί και θα σας θυμάμαι καλά. Θα δούμε μετά τις εκλογές που εμένα θα με στείλουν σε αυτά τα έδρανα και εσάς στο καλάθι των αχρήστων», κατέληξε.

Ο βουλευτής ανέφερε ότι «υπάρχουν σήμερα πολιτικοί κρατούμενοι που δεν διέπραξαν κάποιο έγκλημα όπως μου ομολόγησε η ανακρίτριά μου μετά από επτά ώρες ανάκριση» και υποστήριξε πως η ανακρίτρια του είπε ότι «δεν χρειάζεται να έχετε κάνει κάποιο αδίκημα, αρκεί που είστε βουλευτής της Χρυσής Αυγής». Ζήτησε ακόμη «το δικαστικό σώμα να απομονώσει τους δικαστές, κάποιους “παναθηναϊκάκηδες”, κάποιες ανακρίτριες».

Ανέφερε ότι η πρόεδρος της Κ.Ο. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα είπε κάποτε ότι η Χρυσή Αυγή θα γίνουν άνθρωποι του συστήματος, «Όχι, επαναστάτες αριστεροί. Εμείς θα παραμείνουμε επαναστάτες, πιστοί στα ιδεώδη του ελληνισμού», σχολίασε.

Ο κ. Γερμενής επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ ισχυριζόμενος ότι με το βίντεο Μπαλτάκου – Κασιδιάρη «σας πετάξαμε το γάντι, να το κάνετε σημαία σας. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχε καταρρεύσει το σύμπαν, τα πάντα. Και σεις ασχοληθήκατε αν την κάμερα την είχε ο Κασιδιάρης». Τόνισε ότι ο Τ. Μπαλτάκος «φυσικά δεν έκανε τίποτε μόνος του, χωρίς να πάρει τον κολλητό του τηλέφωνο» και ρώτησε τον ΣΥΡΙΖΑ «γιατί δεν απαιτήσατε ότι δεν θα φύγετε από αυτά τα έδρανα αν δεν έρθει εδώ ο Α. Σαμαράς να δώσει εξηγήσεις».

Για το ΠΑΣΟΚ είπε «για σοβαρευτείτε, γιατί σας βλέπω να φεύγετε μετά τις εκλογές με αεροπλάνα και βαπόρια».