Γόνοι γνωστών οικογενειών εμπλέκονται στο «Συνδικάτο της Μαφίας»

Κοσμικοί πληροφοριοδότες, επίορκοι αστυνομικοί και απίστευτες λεπτομέρειες έρχονται να συμπληρώσουν το παζλ της υπόθεσης με τη μαφία των Ρομά που ρήμαξαν χιλιάδες σπίτια στην Ελλάδα και ζούσαν μέσα σε μια απίστευτη χλιδή.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη δικογραφία περιπτώσεις που γίνονταν αντιληπτοί από αστυνομικούς περιπολιών ακολουθούσε πάντοτε καταδίωξη κατά την οποία και προκειμένου να διαφύγουν δεν δίσταζαν και να εμβολίσουν τα περιπολικά ενώ έχει καταγραφεί και περιστατικό κατά το οποίο καταδιωκόμενοι έκαναν εκτεταμένη χρήση πυροσβεστήρων προκειμένου να εμποδίσουν την ορατότητα των αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ.

Ύστερα από αρκετούς μήνες ερευνών και τη συμμετοχή 1.000 αστυνομικών στην έρευνα η σπείρα αποκαλύφθηκε, ενώ συνελήφθη ένας επιχειρηματίας που συχνά φιλοξενείται σε κοσμικά περιοδικά.

Ο γόνος γνωστής επιχειρηματικής οικογενείας εμπλέκεται «Συνδικάτο της Μαφίας» και βρίσκεται στα χέρια των Αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κατέληξαν στην σύλληψη του 40χρονου επιχειρηματία έπειτα από παρακολουθήσεις ηγετικών στελεχών, , οι οποίοι είχαν σχέση με τον τομέα της κλεπταποδοχής, όσον αφορά στην λεία της εγκληματικής οργάνωσης.

Μάλιστα συνελήφθη και δεύτερος κοσμικός που έδινε πληροφορίες.

Όπως γράφει το Έθνος οι συλληφθέντες τόσο κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων όσο και μεταξύ τους χρησιμοποιούσαν πάντοτε συνθηματικά ονόματα και κωδικοποιημένες εκφράσεις ενώ για τις επαφές τους είχαν προμηθευτεί τα λεγόμενα «πακιστανικά» κινητά. Έτσι, μεταξύ τους αποκαλούνταν με ψευδώνυμα όπως «Σέφκης», «Εισαγγελέας», «Άραπος», «Μαραντόνα», «Σατανάς», «Άλκης», «Χειλας – Ψηλός», «Νενές», «Χαζούλης», «Μπάμπης Φλου», «Ράμπος»,«Παρταούλας», «Πόντικας», «Παχύς Βενιζέλος» και άλλα. Με την έκφραση «Έχω Έλληνα» εννοούσαν «έχω πληροφοριοδότη».

Μέχρι στιγμής στη δικογραφία κατηγορούνται τρεις αστυνομικοί που έδιναν πληροφορίες για τις αστυνομικές επιχειρήσεις προκειμένου οι κακοποιοί να βρίσκονται ένα βήμα μπροστά από τους διώκτες τους. Εκτιμάται ότι ο τελικός αριθμός των αστυνομικών είναι μεγαλύτερος.