Γυμνοί πήγαν σε έκθεση για το αντρικό γυμνό στη Βιέννη

“Γυμνοί Άνδρες” τιτλοφορείται η έκθεση στο Μουσείο του Λεοπόλδου της Βιέννης, κάτι που φαίνεται ότι πήρε κατά γράμμα μία ομάδα γυμνιστών, η οποία και  επισκέφθηκαν το μουσείο… γυμνοί και έκαναν και δηλώσεις.

“Είναι ωραίο να είσαι ελεύθερος. Επισκέπτομαι αυτή την έκθεση για δεύτερη φορά και είναι τέλειο να βλέπω τους ‘Γυμνούς Άνδρες’ ως γυμνός άνδρας”, δήλωσε ένας από τους επισκέπτες, ο Μαξ, ο οποίος κατά την προηγούμενη επίσκεψή του στο μουσείο ήταν ντυμένος.

Η έκθεση, η οποία πήρε παράταση μέχρι τις 4 Μαρτίου, θέλει να παρουσιάσει τις διαφορετικές απεικονίσεις του ανδρικού γυμνού στην ιστορία της τέχνης.

Τον Οκτώβριο σύλλογοι γονέων και θρησκευτικές οργανώσεις εξέφρασαν την οργή τους στις αρχές του μουσείου που αναγκάστηκαν να καλύψουν τα επίμαχα σημεία στο γυμνό σώμα τριών ποδοσφαιριστών που απεικονίζονταν σε διαφημιστικές γιγαντοαφίσες της έκθεσης σε ολόκληρη τη Βιέννη.

Ωστόσο, οι “Γυμνοί Άνδρες” βοήθησαν στην αύξηση του αριθμού των επισκεπτών του μουσείου κατά 17% ανεβάζοντάς τον σε 364.000 τον περασμένο χρόνο.