Γυμνή αλήθεια κατά του AIDS

«Αγαπάμε τη ζωή» δηλώνουν οι σαράντα διάσημοι Έλληνες που φωτογραφίζονται γυμνοί στο τεύχος Δεκεμβρίου του περιοδικού Adore. Η φωτογράφηση έγινε στο πλαίσιο της εκστρατείας για την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS, που είναι η 1η Δεκεμβρίου.Το Adore κυκλοφορεί ως ένθετο με την εφημερίδα Μακεδονία της Κυριακής και εν συνεχεία πωλείται στα περίπτερα.

Η Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο μετρ του savoir vivre Χρήστος Ζαμπούνης, το συγκρότημα Onirama, ο ηθοποιός Αλέκος Συσσοβίτης, ο ποδοσφαιριστής Στέφανος Κλάους Αθανασιάδης, η Μάρα Δαρμουσλή που εικονίζεται και στο εξώφυλλο, η Νάντια Σερλίδου και η βουλευτής Έλενα Ράπτη είναι μερικοί από τους…θαρραλέους που τόλμησαν να εκτεθούν για να ευαισθητοποιήσουν το κοινό.

Είναι γνωστό ότι το AIDS γνωρίζει νέα έξαρση και στη χώρα μας καθώς η πρόληψη ατόνισε – και η προφύλαξη το ίδιο.

Οι προκλητικές φωτογραφήσεις έχουν χρησιμοποιηθεί ως επικοινωνιακό όπλο και στο παρελθόν, με πιο αμφιλεγόμενες τις διαφημιστικές αφίσες της Benetton από τον φωτογράφο Oliveiro Toscani.

Τη φωτογράφηση για το Adore έκανε η Μαρία Λαζαρίδου. Το αποτέλεσμα δεν σοκάρει, αντίθετα προτάσσει μια ανθρώπινη γυμνή αλήθεια: είμαστε απροστάτευτοι και οι συνέπειες καραδοκούν αν δεν πάρουμε τα μέτρα μας.

Η εκστρατεία υπογράφεται από το Υπουργείο Υγείας και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ)

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, τα έσοδα από τις πωλήσεις και τις καταχωρήσεις του τεύχους θα δοθούν στο Εθνικό Κέντρο Αναφοράς AIDS Β. Ελλάδος -Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.