Γραπτή απολογία του 24χρονου Λιβανέζου για την τρομοκρατία

Δεν είμαι τρομοκράτης, είμαι επιχειρηματίας… Αυτό υποστήριξε σε γραπτή του απολογία στο Κακουργιοδικείο Λεμεσού ο 24χρονος Λιβανέζος  Χοσάμ Ταλέμπ Γιακούμπ, ο οποίος έχει κριθεί ένοχος εκ πρώτης για σχεδιαζόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις κατά ισραηλινών στόχων στο έδαφος της Κύπρου.

Ο 24χρονος κάτοχος Σουηδικού διαβατηρίου συνελήφθη  για κατασκοπεία και την πιθανή οργάνωση τρομοκρατικής επίθεσης στην Κύπρο εναντίον ισραηλινών συμφερόντων. Απέρριψε τις κατηγορίες περί τρομοκρατίας, λέγοντας ότι βρέθηκε στην Κύπρο για επιχειρηματικούς λόγους και συγκεκριμένα για ν’ ασχοληθεί με το εμπόριο χυμών και για το λόγο αυτό  επισκέφθηκε και σειρά εργοστασίων στην περιοχή της Λεμεσού.
Παραδέχθηκε ότι είναι ενεργό στέλεχος της οργάνωσης Χεζμπολάχ, όχι όμως και ενεργός σε υποθέσεις δολοφονιών και δολιοφθορών.

Είχε, υποστήριξε αποστολή στην Κύπρο με εντολές από κάποιον καθοδηγητή του, ονόματι Άϊμαν, να φωτογραφίζει κάποιους χώρους, όπως ξενοδοχεία κι άλλες εγκαταστάσεις, ή να προμηθεύεται με χάρτες, αλλά δεν γνώριζε τον λόγο που η οργάνωσή του, είχε δώσει αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές. Ο κατηγορούμενος ομολόγησε πως είχε εκπαιδευτεί στον χειρισμό οπλισμού στα πλαίσια πάντα της αυτοάμυνάς του.

Για την πρακτική του να φωτογραφίζει αριθμούς λεωφορείων που μετέφεραν Ισραηλίτες τουρίστες στην Κύπρο, είπε πως του άρεσαν οι πινακίδες των οχημάτων γιατί του θύμιζαν οχήματα «λαμποργκίνι» .