Γραπτές εξετάσεις για απόκτηση επαγγελματικής άδειας οδηγού ταξί

Το Τμήμα Οδικών Μεταφορών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις για συμμετοχή σε γραπτές εξετάσεις για την απόκτηση Επαγγελματικής Άδειας Οδηγού για την κατηγορία “Τ” Ταξί, που προγραμματίζονται να γίνουν την Τετάρτη 12 Ιουλίου, 2017 και ώρα 09.00 π.μ. – 13.00 μ.μ., στις κτηριακές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κύπρου (κτήριο ΧΩΔ02 στην Πανεπιστημιούπολη), η οποία βρίσκεται στην περιοχή Αγλαντζιάς, στη Λευκωσία.

Έντυπα αιτήσεων διατίθενται στα επαρχιακά Γραφεία του Τμήματος Οδικών Μεταφορών καθώς επίσης στην ιστοσελίδα του Τμήματος στη διεύθυνση http://rtd.mcw.gov.cy. Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν στα ταμεία του Τμήματος Οδικών Μεταφορών σε όλες τις πόλεις το αργότερο μέχρι και τις 7 Ιουλίου, 2017.

Σημειώνεται ότι Επαγγελματική Άδεια Οδηγών Μηχανοκινήτων Οχημάτων θα πρέπει να έχουν όλοι όσοι οδηγούν ή επιθυμούν να οδηγούν Ταξί.

Εξαιρούνται και δε χρειάζονται Επαγγελματική Άδεια Οδηγών Μηχανοκινήτων οι τεχνίτες οχημάτων για σκοπούς άσκησης του επαγγέλματός τους.

Η εξεταστέα ύλη των πιο πάνω γραπτών εξετάσεων περιέχεται στο βιβλίο ”Κατάρτιση Οδηγών Ταξί – Α’ Έκδοση 2012”, το οποίο υπάρχει στα βιβλιοπωλεία. Προτρέπονται οι ενδιαφερόμενοι να μελετήσουν προσεκτικά το εν λόγω βιβλίο για να είναι σε θέση να ανταποκριθούν με επιτυχία στις πιο πάνω εξετάσεις.