“Γράφουν” “Oι ήρωες ανάμεσα μας”

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αποκαλύπτεται η εκπομπή που παρουσιάζει ο Σάκης Ρουβάς στο Αντέννα, με τίτλο ¨Οι ήρωες ανάμεσα μας”.

Μια εκπομπή που σε κρατάει από το πρώτο ως και το τελευταίο λεπτό με τις ιστορίες ανθρώπων ηρώων της καθημερινότητας. Ο δε Σάκης στα καλύτερα. Του πάει τελικά πολύ τελικά να μιλάει..

Στην χθεσινή εκπομπή ξεχωρίσαμε την ιστορία παιδιών μεταναστών στην Γερμανία, τα οποία έμειναν πίσω στην Ελλάδα με τους παππούδες και τις γιαγιάδες. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έφυγαν μόνο για την Γερμανία 35 χιλιάδες Έλληνες για να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη, αφού πλέον στην χώρα τους δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τα απαραίτητα.

Έφυγαν 35 χιλιάδες δηλαδή όσοι οι είναι η κάτοικοι της Πάφου ή της Λάρνακας, μόνο για την Γερμανία. Οι Έλληνες που αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν τα τελευταία χρόνια είναι πολύ περισσότεροι. Μόνο στην Κύπρο μέχρι τα τέλη του 2012 σύμφωνα με στοιχεία του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης υπολογίζεται  ότι ήρθα 20.000.

Τύχη που αναμένεται ότι θα αναγκαστούν να ακολουθήσουν μέσα στα επόμενα χρόνια και χιλιάδες Κύπριοι και κυρίως νέοι οι οποίοι βρίσκονται στην ανεργία, η αμείβονται με μισθούς πείνας.

Η δεύτερη ιστορία στο χθεσινή εκπομπή αφορούσε κάποιο που έχασε την δουλειά του και αναγκάστηκε να επιστρέψει στα 45 του χρόνια στο σπίτι των γονιών του. Ο άνθρωπος δεν έχασε την ελπίδα του και δημιούργησε το μαγειρείο του δρόμου. Καθημερινά στήνει την κουζίνα του σε κάποιο δρόμο της Αθήνας και μαγειρεύει και ταΐζει όποιο έχει ανάγκη ένα πιάτο φαΐ.