Γονείς, προσοχή: Φωτογραφίες παιδιών εντοπίστηκαν σε αρχεία παιδόφιλων

Η Αστυνομία απευθύνει έκκληση προς τους γονείς να είναι προσεκτικοί με τις αναρτήσεις φωτογραφιών παιδιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ανακοίνωση:

Γονείς, προσοχή στην ανάρτηση φωτογραφιών των παιδιών στο διαδίκτυο!
Ας προστατεύσουμε τα παιδιά μας

Ο κάθε ένας από εμάς, αναμφίβολα είναι ελεύθερος να αναρτά φωτογραφικό υλικό από τις προσωπικές ή τις οικογενειακές του στιγμές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η δημοσίευση φωτογραφιών παιδιών στο διαδίκτυο είναι ωστόσο ιδιαίτερα επικίνδυνη πρακτική, καθώς όπως έχει διαπιστωθεί και από υποθέσεις που διερεύνησε το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας, εκτός από φωτογραφίες γυμνών παιδιών, παιδόφιλοι έχουν στα αρχεία τους και φωτογραφίες παιδιών που είτε είναι ντυμένα και ασχολούνται με διάφορες δραστηριότητες, είτε φέρουν ελαφριά ενδυμασία ή φοράνε μαγιό, για παράδειγμα σε κάποια παραλία.

Ο κάθε χρήστης του διαδικτύου πρέπει να γνωρίζει ότι η ανάρτηση φωτογραφιών, μένει για πάντα στο διαδίκτυο και οποιοσδήποτε μπορεί να τις δει, να τις αντιγράψει και να τις φυλάξει στα αρχεία του. Οι φωτογραφίες αυτές μπορεί να τύχουν αλλοίωσης και η ανάρτηση τους στο διαδίκτυο μπορεί να προκαλέσει τυχόν άλλους κίνδυνους γενικότερα.

Ας μην τροφοδοτούμε αυτό το έγκλημα. Ας προστατεύσουμε τα παιδιά μας.