Γνωστά ονόματα στα ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ που δεν θα δουν Ευρωβουλή

Αρκετά είναι τα ονόματα και στα δύο μεγάλα κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, που αν και γνωστά δεν πήραν τους σταυρούς που θα τους εξασφάλιζαν μια θέση στην Ευρωβουλή.

Από τη μέχρι τώρα ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων, ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει έξι ευρωβουλευτές και η Νέα Δημοκρατία επτά.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φαίνεται να διατηρεί τις 6 έδρες, προηγούνται κατά σειρά οι Δημήτρης Παπαδημούλης, Έλενα Κουντουρά, Κώστας Αρβανίτης, Στέλιος Κούλογλου, Αλέξης Γεωργούλης και Πέτρος Κόκκαλης.

Από τα ηχηρά ονόματα που μένουν εκτός Ευρωβουλής είναι η τραγουδίστρια Ραλλία Χρηστίδου, ο πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσιος Πελεγρίνης, ο αθλητής του τάε κβον ντο και Ολυμπιονίκης, Αλέξανδρος Νικολαΐδης και οι Γιάννης Μουζάλας, Σπύρος Δανέλλης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Κωνσταντίνα Κούνεβα και Λυδία Κονιόρδου.

Στο «στρατόπεδο» της ΝΔ, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος προηγείται σε σταυρούς ενώ εκλέγονται ακόμα ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, η Ελίζα Βόζεμπεργκ, η Μαρία Σπυράκη, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και ο Γιώργος Κύρτσος.

Εκτός Ευρωβουλής μένουν ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Θοδωρής Ζαγοράκης, ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης, η δημοδιογράφος Βίκυ Φλέσσα, ο Γιώργος Αμυράς και η Κατερίνα Μάρκου.