Γλέζος: «Η κυβέρνηση υποτάχθηκε στους δανειστές και παρέδωσε…

«Η κυβέρνηση υποτάχθηκε στους δανειστές και παρέδωσε σ’ αυτούς τους Έλληνες»

Κάλεσμα προς τις δυνάμεις που ίδρυσαν τον ΣΥΡΙΖΑ απεύθυνε ο Μανώλης Γλέζος, προκειμένου να συνενωθούν σε άλλο σχηματισμό για να αποτρέψουν την καταστροφή.

Το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση προς την «κυβέρνηση του Μαξίμου» αλλά και προς τον πρωθυπουργό σημειώνοντας σε δηλώσεις του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του mega: «Δεν βοήθησε καθόλου τον κόσμο να πιάσει δουλειά, ούτε έδωσε την εξουσία στο λαό» είπε για τα πεπραγμένα του πρωθυπουργού και πρόσθεσε: «Τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον δημιουργήσουμε ο Αλέξης Τσίπρας. Τον δημιούργησαν οι δυνάμεις εκείνες που από το 4% τον εκτόξευσαν και τον έφεραν στην εξουσία. Όλοι μαζί φέραμε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Ξαφνικά η κυβέρνηση Μαξίμου, αποφάσισε να πάει σε εκλογές. Δεν το αποφάσισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν είναι δημοκρατία και δεν συνάδει με την ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ, από τότε που δημιουργήθηκε».

Ο κ. Γλέζος υπογράμμισε επίσης ότι «η κυβέρνηση υποτάχθηκε στους δανειστές και παρέδωσε σ’ αυτούς τους Έλληνες», ενώ συμπλήρωσε «δεν πρόκειται σ’ αυτούς να χαρίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Μανόλης Γλέζος επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα για την συμφωνία με τους δανειστές. «Πώς δεν υπήρχε εναλλακτική λύση; Υπήρχε η δική μου πρόταση που δεν έβαλε για συζήτηση η κυβέρνηση. Εγκαλώ τον Τσίπρα για αυτό το θέμα» υπογράμμισε ο κ. Γλέζος.