Γκίκας Χαρδούβελης: Έμφαση στις ελληνικές οικογένειες που υποφέρουν

Πολιτική συναίνεση και ανακούφιση της ελληνικής οικογένειας ήταν το μήνυμα του νέου υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη κατά την τελετή παραλαβής παράδοσης του υπουργείου, ο οποίος ωστόσο τόνισε ότι θα συνεχίσει το έργο του προκατόχου του χωρίς να αλλάξει την φιλοσοφία.

Ο κ. Χαρδούβελης υποστήριξε ότι επιτυγχάνεται αναδιάρθρωση της οικονομίας και τόνισε ότι υπάρχουν σημάδια σταθεροποίησης επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη η χώρα να διατηρήσει την αξιοπιστία της.

Το εισόδημα του πολίτη πρέπει να αρχίσει να βελτιώνεται, είπε ο υπουργός εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αυτό θα αρχίσει από φέτος.

«Πρέπει να προσέξουμε τα προβλήματα των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων» σημείωσε και τόνισε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι μόνο μια χώρα κατανάλωσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο η Ελλάδα πρέπει να γίνει μια χώρα παραγωγής, ενώ έδωσε έμφαση στις εξαγωγές και τις επενδύσεις.

«Πρέπει να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις και να διευκολύνουμε τις ελληνικές οικογένειες, όλοι μας υποφέρουμε» είπε ο νέος υπουργός Οικονομικών και υπογράμμισε ότι «πρέπει να δούμε τα νούμερα και τους λογαριασμούς να ισοσκελίζονται» σημειώνοντας παράλληλα ότι «πρέπει να κάνουμε αυτό που θέλουμε εμείς και όχι ό,τι θέλει η τρόικα».

Ο κ. Χαρδούβελης συνέχισε λέγοντας ότι η Αριστερά καλό είναι να καταλάβει ότι απαιτείται ένας προϋπολογισμός, ενώ για την Δεξιά είπε ότι πρέπει να ξεφύγει από τον ατομικισμό της.

«Δεν υπάρχουν διαχωρισμοί αυτή την εποχή. Υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν και άνθρωποι που μένουν στην μπάντα» είπε και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στον κ. Στουρνάρα ότι «θα συνεχίσουμε το έργο σας χωρίς να αλλάξουμε τη φιλοσοφία».