Γιωρκάτζη: Θα συνεχίσω το έργο μου ανεξάρτητα από τις προσπάθειες αναχαίτισης

Η  Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας , Χρυστάλλα Γιωρκάτζη στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, μίλησε για προσπάθειες αναχαίτισης του έργου της, προσθέτοντας ότι με δικές της οδηγίες είχε ετοιμαστεί ο κατάλογος για μεγάλα δάνεια πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων.

Απαντώντας στα περί εκβιασμού βουλευτών, η κ. Γιωρκάτζη αναφέρθηκε στα όσα είχαν γίνει στην Αγγλία όπου ετοιμάστηκε κατάλογος δανείων πολιτικών εκτεθειμένων προσώπων.

«Κατά τον ίδιο τρόπο έχω δώσει οδηγίες, όχι για να κρατούμε στο χέρι κάποιους, αλλά γιατί είναι εποπτικός ρόλος της ΚΤΚ να γνωρίζει. Τα μεγάλα δάνεια τα οποία είναι μη εξυπηρετούμενα και υπάρχει κριτική ότι οι τράπεζες δεν κάνουν όσα πρέπει να κάνουν για πάρουν το λαβείν τους, έχουμε ευθύνη για να εξετάσουμε αυτά τα μεγάλα δάνεια και αν σε αυτά υπάρχουν πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα τα οποία δεν εξυπηρετούν τα δάνειά τους. Αυτό είναι μέσα στον εποπτικό ρόλο της ΚΤΚ», είπε.

Απαντώντας σε πιεστικές ερωτήσεις αν με τον όρο αναχαίτιση των προσπαθειών της αναφέρεται στα όσα είπε ο κ. Κοιλιάρης, η κ. Γιωρκάτζη είπε πως αναφέρεται στη σημερινή στάση του κ. Κοιλιάρη, η οποία, όπως είπε, δεν συνάδει με τη συμπεριφορά που είχε μέχρι σήμερα που ήταν μια συμπεριφορά συνεργασίας.

Σε ερωτήσεις αν τα όσα λέχθηκαν από τον κ. Κοιλιάρη είναι ψέματα, η κ. Γιωρκάτζη είπε πως δεν θα σχολιάσει όσα λέχθηκαν εν είδη κουτσομπολιού και παρέπεμψε στα πρακτικά.

«Επειδή η Αρχή Εξυγίανσης αποτελείται από τα οκτώ μέλη του ΔΣ του ΚΤΚ έχει πάρα πολλά πρακτικά. Το ΔΣ έχει εκτενέστατα πρακτικά», είπε, προσθέτοντας πως τα περισσότερα πρακτικά που αφορούσαν την Αρχή Εξυγίανσης τα τηρούσε ο κ. Κοιλιάρης.

Απαντώντας, ο κ. Κοιλιάρης είπε ότι τα όσα είπε δεν περιλαμβάνονται στα πρακτικά. «Νομίζω θα ήταν τρελό να γράψω στα πρακτικά αυτά που είπα σήμερα, δεν έμπαιναν στα πρακτικά», ανέφερε.