Γιωργάλλας: Το στοίχημα του σχεδίου ΕΣΤΙΑ πρέπει να το κερδίσουμε

«Το Εστία δεν είναι τέλειο σχέδιο είναι όμως αναγκαίο και απαραίτητο για να μειώσουμε την πίεση και τους κινδύνους των ΜΕΔ στην κοινωνία και στην οικονομία. Το Εστία δεν θα καλύψει τους δανειολήπτες που στερήθηκαν για να είναι συνεπείς, όπως δεν θα καλύψει και τους ευάλωτους δανειολήπτες που δεν έχουν εισοδήματα και δεν μπορούν να πληρώσουν ακόμα και τις μειωμένες δόσεις του Εστία».

Αυτά ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος Αλληλεγγύη, κ. Μιχάλης Γιωργάλλας, και πρόσθεσε: «Για αυτούς τους ευάλωτους δανειολήπτες, θα συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, για διεύρυνση των κριτηρίων Αφερεγγυότητας και αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας ώστε να καλυφθούν και να προστατευθούν και αυτοί οι συμπολίτες μας».

Καταληκτικά, ο κ. Γιωργάλλας ανέφερε ότι «για τους συνεπείς δανειολήπτες στεκόμαστε στις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Οικονομικών, ότι σύντομα θα έρθει ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών σχετική νομοθεσία που θα τους καλύπτει. Η μόνη μας υπόδειξη είναι, ότι είναι να γίνει, να γίνει με ταχύτητα πριν διευρυνθούν οι ανισότητες».