Γιωργάλλας: Ο Συνεργατισμός πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθεί αλλά να διατηρήσει το κοινωνικό του ρόλο

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, Μιχάλης Γιωργάλλας με δηλώσεις του αναφέρθηκε στην κατάσταση του συνεργατικού κινήματος, καλώντας τα εμπλεκόμενα μέρη να λάβουν ρηξικέλευθες αποφάσεις για το μέλλον του Συνεργατισμού.

«Ο Συνεργατισμός πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθεί, να εκσυγχρονίσει τις διαδικασίες και τη λειτουργία του αλλά να διατηρήσει τον κοινωνικό του ρόλο. Το γεγονός ότι η ανακεφαλοποίηση θα επιτευχθεί με λεφτά των φορολογούμενων Κυπρίων πολιτών καθιστά το κράτος υπόχρεο να βρει τρόπους, για να μην αλλάξει ο χαρακτήρας του συνεργατικού κινήματος».

«Η κακοδιαχείριση, οι κατά καιρούς σκανδαλώδεις ενέργειες στελεχών του συνεργατικού κινήματος, ακόμα και οι κομματικές παρεμβάσεις έφεραν τον Συνεργατισμό στη σημερινή κατάσταση, η οποία ελλοχεύει τεράστιους κινδύνους για την ύπαρξη του», είπε ο κ. Γιωργάλλας και συνέχισε:

«Την ανακεφαλαιοποίηση του Συνεργατισμού, πρέπει να ακολουθήσουν ρηξικέλευθες, τολμηρές αποφάσεις, που να διασφαλίσουν το μέλλον αλλά και το ρόλο του συνεργατικού κινήματος. Επιβάλλονται ριζικές αλλαγές στο εσωτερικό του Συνεργατισμού και σε πρόσωπα και σε διαδικασίες ώστε να αποτραπεί επανάληψη φαινομένων κακοδιαχείρισης. Επιβάλλεται ο εκσυγχρονισμός των δομών και της λειτουργίας του συνεργατικού κινήματος, για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος», κατέληξε ο Μιχάλης Γιωργάλλας.

 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ