Γιούργκεν Κλοπ προς Μπαρτσελόνα: Όταν δεν έχω λεφτά δεν ξοδεύω κι άλλα, το έχω πάθει με την πιστωτική μου

O Γιούργκεν Κλοπ εξέφρασε την απορία του για τη μεταγραφική δραστηριότητα της Μπαρτσελόνα εν μέσω των υπέρογκων χρεών της, φέρνοντας ως παράδειγμα τον ίδιο και τις… περιπέτειες που είχε με την πιστωτική του κάρτα πριν μερικά χρόνια.

Η Μπαρτσελόνα βρήκε τον τρόπο παρά το χρέος των 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ να ενισχύσει το ρόστερ της για τη φετινή σεζόν, με τη δραστηριότητά της στο μεταγραφικό παζάρι να προκαλεί απορία στην πλειονότητα των φιλάθλων. Και όχι μόνο. Ανάμεσα σε αυτή την κατηγορία εντάσσεται και ο Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος ταυτίστηκε με το αίσθημα του μέσου οπαδού και δήλωσε σε συνέντευξή του στο «Kicker» πως δεν καταλαβαίνει το πώς οι Μπλαουγκράνα ξοδεύουν τόσα πολλά εν μέσω κρίσης:

«Δεν το καταλαβαίνω, για πολλούς λόγους. Ο πρώτος είναι ότι δεν είμαι επαγγελματίας στα οικονομικά. Ο δεύτερος; Αν μου πουν εμένα ότι δεν έχω λεφτά, τότε δεν ξοδεύω άλλο. Μου έχει συμβεί δύο φορές στο παρελθόν με την πιστωτική μου κάρτα, ευτυχώς ήταν πριν από αρκετά χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

«Παρακολουθώ την κατάσταση ως φίλαθλος και πραγματικά δεν καταλαβαίνω. Θεωρώ την Μπαρτσλεόνα ένα σπουδαίο κλαμπ τις τελευταίες δεκαετίες που βλέπω ποδόσφαιρο και ελπίζω να τους βγει. Ο μόνος σύλλογος που ξέρω ότι πούλησε τα δικαιώματα του γηπέδου κι άλλων εμπορικών δραστηριοτήτων είναι η Ντόρτμουντ, ο Χανς-Γιόακιμ Βάτσκε εμφανίστηκε τελευταία στιγμή και έσωσε την ομάδα. Και δεν ξέρω αν υπάρχει ένας Βάτσκε στην Μπαρτσελόνα.

«Δεν είναι όλες οι λίγκες ίδιες ως προς αυτά που συμφωνούνται. Η Μπάγερν είναι το ακριβώς αντίθετο παράδειγμα, παγκόσμιας κλάσης και σταθερή οικονομικά, γι’ αυτό και είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους συλλόγους στον πλανήτη»