Γιούνκερ σε Παυλόπουλο: «Πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι η δεύτερη μου πατρίδα»

«Πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι η δεύτερη μου πατρίδα», ανέφερε στο διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην χώρα μας.

«Πιστεύω οτι η Ελλάδα είναι η δεύτερή μου πατρίδα. Ακόμη και τις πιο δύσκολες στιγμές για τη χώρα παρέμεινα πιστός στον Ελληνικό Λαό. Εδώ γεννήθηκε η ιδέα της Δημοκρατίας και εξελίχθηκε η Ευρωπαϊκή σκέψη», ανέφερε συκεκριμένα ο κ. Γιούνκερ.

«Ούτε για μια στιγμή δεν διανοήθηκα οτι θα έφευγε η Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ, και αυτή ήταν ανέκαθεν η στάση μου. Ο φίλος μου ο Δ. Αβραμόπουλος είναι μάρτυρας αυτού. Χαίρομαι ιδιαιτέρως που βρίσκομαι εδώ», συμπλήρωσε.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού στηρίζει την πορεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αναγνωρίζει την καθοριστική συμβολή σας για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και την ευρωζώνη, και μάλιστα μέσα από μία πολύ κρίσιμη συγκυρία», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη συνομιλία που είχαν οι δύο άνδρες στο Προεδρικό Μέγαρο.