Γιοχάνεσμπουργκ: Δεν επέτρεπαν σε 10χρονο να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο γιατί…

Γιοχάνεσμπουργκ: Δεν άφηναν 10χρονο να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο γιατί…

Σε περιπέτειες έμπλεξε την οικογένειά του ο 10χρονος Stevie Lucas … Απλά γιατί φόρεσε μία μπλούζα που απεικόνιζε ένα τεράστιο φίδι…

Ο 10χρονος Stevie Lucas, από τη Νέα Ζηλανδία, υποχρεώθηκε να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο φορούσε το t-shirt του, για να μπορέσει τόσο εκείνο, όσο και η οικογένειά του, να επιβιβαστούν σε αεροπλάνο, σε αεροδρόμιο του Γιοχάνεσμπουργκ και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Ο λόγος; Το μεγάλο φίδι που απεικονιζόταν στο μπλουζάκι του μικρού, καθώς όπως ενημέρωσαν οι αρχές του αερδορομίου, δεν επτρέπονταν παιχνίδια και σχέδια σε ρούχα που σχετίζονταν με φίδια μέσα στο αεροπλάνο.

Έτσι, ο δεκάχρονος, που είχε επισκεφτεί μαζί με τους γονείς του τη Νότια Αφρική για να περάσει τα Χριστούγεννα με τον παππού και τη γιαγιά του, αναγκάστηκε, έπειτα από προτροπή της μητέρας του, να φορέσει ανάποδα το φανελάκι του για να μην φαίνεται το μεγάλο φίδι.

«Μπορεί να προκαλέσει ανησυχία στους επιβάτες του αεροπλάνου που θα το δουν και για τον λόγο αυτό δεν επιτρέπεται» ήταν η εξήγηση που έδωσαν οι υπάλληλοι του αεροδρομίου.

«Οι υπάλληλοι ασφαλείας του αεροδρομίου έχουν το δικαίωμα να καθορίσουν αν ένα αντικείμενο μπορεί να βλάψει άλλους επιβάτες και μέλη του πληρώματος» ανέφερε εκπρόσωπος του αεροδρομίου για το συμβάν, ενώ η οικογένεια έχει ήδη στείλει ερώτημα, μέσω email, στην εταιρεία αερομεταφορών της Νότιας Αφρικής, ζητώντας να μάθει αν υπάρχει συγκεριμένος κανονισμός που να σχετίζεται με την ένδυση.