Γιολίτη: Οι ακραίες συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στην Αστυνομία

«Οι ακραίες συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στην Αστυνομία» ανέφερε σε γραπτή δήλωσή της η Υπουργος Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης,  Έμιλυ Γιολίτη για τα χθεσινά γεγονότα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης διαμαρτυρίας

Η δήλωση:

Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μου, έκανα ξεκάθαρο στην ηγεσία της Αστυνομίας ότι πρέπει η Αστυνομία να βρίσκεται δίπλα στους πολίτες στην άσκηση των καθηκόντων τους να μην εφαρμόζουν βίαια μέσα, και η χρήση βίας να είναι η έσχατη λύση, την οποία να χρησιμοποιούν σε αυτοάμυνα στον ελάχιστο απαραίτητο βαθμό και μόνο εάν τα άλλα μέσα παραμένουν αναποτελεσματικά ή δεν παρέχουν καμία προοπτική για την επίτευξη του σκοπούμενου αποτελέσματος.

Από τις εικόνες που είδα φαίνεται να απουσιάζει η απαιτούμενη αναλογικότητα, ωστόσο, αυτό θα διαφανεί από τις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σήμερα το πρωί συμφώνησα με τον Αρχηγό της Δύναμης να απευθυνθεί στην Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, ώστε να διεξαχθεί ενδελεχής έρευνα.

Ταυτόχρονα, ζήτησα όπως ετοιμασθεί έκθεση γεγονότων για να πληροφορηθώ για τις κατευθυντήριες γραμμές που δόθηκαν από την ηγεσία στα μέλη της Δύναμης, που βρέθηκαν στα γεγονότα εν ώρα υπηρεσίας.

Οι ακραίες συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στην Αστυνομία.