Γιολίτη: Θα σταθούμε δίπλα στη μητέρα του 5χρονου, θα είμαστε αρωγοί

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κα Έμιλυ Γιολίτη παρέστη, σήμερα, σε συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την υπόθεση παιδιού που θα μεταβεί, ύστερα από απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, στις ΗΠΑ μαζί με τον πατέρα του.

Σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ, η Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι «οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να είναι σεβαστές όπως είναι σεβαστή και η διάκριση εξουσιών μεταξύ εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας. Εντούτοις είμαι σήμερα εδώ, επειδή θέλω να δηλώσω απερίφραστα τη στήριξη της Πολιτείας, αλλά και εμένα προσωπικά στην Κύπρια μάνα και το μικρό Λεωνιδα. Είμαι και εγώ μητέρα, διαζευγμένη μητέρα και γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι να αποχωρίζεται μια μητέρα το παιδί της. Οφείλουμε όμως να είμαστε ειλικρινείς. Ακολούθησε η μητέρα τις ενδεδειγμένες νομικές διαδικασίες στην Αμερική, ώστε να διασφαλίσει τα δικαιώματά της και τα δικαιώματα του παιδιού της; Όχι. Θα την κρίνουμε, θα την «τιμωρήσουμε» επειδή δεν ακολούθησε τις σωστές διαδικασίες στην Αμερική, πιστεύοντας πως έτσι προστάτευε καλύτερα το παιδί της; Απερίφραστα όχι».

Η κα Γιολίτη ανέφερε ότι «θα σταθούμε δίπλα της, θα είμαστε αρωγοί, σεβόμενοι την απόφαση του Δικαστηρίου, το οποίο τελεσίδικα αποφάσισε πως η χώρα συνήθους διαμονής του παιδιού είναι η Αμερική και πρέπει να επιστρέψει εκεί. Θα σταθούμε, όμως, αρωγοί στη μητέρα και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για την ομαλή μετάβαση και ένταξη του παιδιού και ό,τι άλλο μπορεί να γίνει από την Πολιτεία».

Σημείωσε ακόμη ότι αυτό που πρέπει να γίνει αντιληπτό είναι ότι η ουσία της απόφασης, δηλαδή η επιμέλεια του παιδιού, θα αποφασιστεί στην Αμερική και ότι αυτή είναι η αρχή και όχι το τέλος της διαδικασίας, προσθέτοντας πως «είναι μια επίπονη διαδρομή της μητέρας, στην οποία θα είμαστε συνοδοιπόροι. Έχω μιλήσει με τον Υπουργό Εξωτερικών, έχω μιλήσει με την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με την Επίτροπο Προστασίας του Παιδιού κι έχω μιλήσει φυσικά και με τη μητέρα του παιδιού. Θα είμαστε όλοι δίπλα στο παιδί και στη μητέρα».

Η Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι σε ό,τι αφορά την ομαλή μετάβαση, τη νομική αρωγή, αλλά και τη στήριξη, το Προξενείο της Δημοκρατίας ήδη ετοιμάζει κατάλογο από δικηγόρους οι οποίοι είναι εξειδικευμένοι σε θέματα του οικογενειακού δικαίου, ώστε να μπορεί η μητέρα να επιλέξει. Πρόσθεσε ότι στην Αμερική όλες οι αρμόδιες αρχές συμπεριλαμβανομένου του Εθνικού Κέντρου Παιδιού, θα συνδράμουν στην ομαλή μετάβαση και ένταξη του παιδιού όσο θα διαρκέσει η δίκη για την επιμέλειά του.

Κατέληξε, λέγοντας, πως η προσοχή όλων αυτή τη στιγμή, πρέπει να είναι στραμμένη στο μικρό Λεωνίδα και στη διασφάλιση των δικαιωμάτων του και στην απρόσκοπτη επικοινωνία του και με τους δύο γονείς του.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης είχε, στη συνέχεια, συνάντηση με τη μητέρα του παιδιού.

Check Also

Τι αναφέρουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για απενεργοποίηση των κινητών στις φυλακές

Τι αναφέρουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για απενεργοποίηση των κινητών στις φυλακές Tο Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών …

Προεδρικές εκλογές: 27η Δεκεμβρίου η τελευταία ημέρα εγγραφής στον εκλογικό κατάλογο

Προεδρικές εκλογές: 27η Δεκεμβρίου η τελευταία ημέρα εγγραφής στον εκλογικό κατάλογο Το Υπουργείο Εσωτερικών υπενθυμίζει, …