Γιγαντομαχία για φθηνά laptops

Μεγάλη ”γιγαντομαχία” ανάμεσα σε μεγάλους κολοσσούς για το ποιος θα επικρατήσει στην αγορά του φθηνού laptop και tablet. Ενώ η αρχική ανακοίνωση της Microsoft έκανε λόγο για ανταγωνιστή των Chromebooks με το HP Stream 14 στα 199 δολάρια, τελικά το laptop κόστιζε 300 δολάρια.

Αυτό θέλησε να αλλάξει η HP και παρουσίασε ένα νέο laptop της σειράς Stream με λειτουργικό Windows 8.1 και τιμή 199 δολάρια, αλλά μικρότερη οθόνη στις 11,6 ίντσες, κι όχι στις 14 ίντσες που ήταν το πρώτο μοντέλο.

Επίσης η HP παρουσίασε ένα ακόμα Stream laptop με οθόνη 14 ιντσών στα 230 δολάρια, αλλά με επεξεργαστή Celeron και 32GB αποθηκευτικό χώρο.

Παράλληλα, παρουσίασε δύο νέα tablets, τα HP Stream 7 και HP Stream 8 με οθόνες 7 κι 8 ίντσες αντιστοίχως και λειτουργικό επίσης Windows 8.1. Το 7 ιντσών tablet θα κοστίζει 99 δολάρια και το 8 ιντσών θα κοστίζει 149 δολάρια.

Περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έχουν ανακοινωθεί προς το παρόν, ενώ στα bonus αγοράς των νέων συσκευών, περιλαμβάνεται δωρεάν πρόσβαση στο Office 365, προφανώς για να ανταγωνιστεί η Microsoft τα Docs και Sheets του Drive της Google που υποστηρίζουν τα Chromebooks.