Για τρίτη φορά πρωταθλητής ο Σεμπάστιαν Φέτελ

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά αναδεικνύεται παγκόσμιος  πρωταθλητής στην Formula 1 ο Σεμπάστιαν Φέτελ, παίρνοντας την έκτη θέση στο  Grand Prix που έγινε στην Βραζιλία. Ο έτερος διεκδικητής του τίτλου Φερνάντο Αλόνσο τερμάτισε στην δεύτερη θέση, ενώ προκειμένου να κατακτήσει τον τίτλο ήθελε μόνο την πρωτιά.

Ωστόσο ο Τζένσον Μπάτον κατάφερε να τερματίσει πρώτος χαρίζοντας την τρίτη του νίκη στην McLaren, στερώντας από τον Ισπανό το κάτι παραπάνω.

Με την κατάκτηση του τρίτου του πρωταθλήματος ο Σεμπάστιαν Φέτελ έγινε ο νεότερος σε ηλικία στην ιστορία της Formula 1 που καταφέρνει κάτι τέτοιο και ο ένατος στην ιστορία “πιλότος” που κατακτά τρία πρωταθλήματα . Το ρεκόρ αυτό μέχρι τώρα κατείχε ο Άιρτον Σένα, ο οποίος έκανε το τρεμπλ το 1991 σε ηλικία 31 ετών.

Ο Φέτελ συγκινημένος μετά  την  κατάκτηση του τίτλου δήλωσε : “Για όλους εμάς στην ομάδα είναι απίστευτο. Το να κατακτήσω εδώ τον τρίτο τίτλο, στη γενέτειρα ενός εκ των μεγαλύτερων ειδώλων μου, του Άιρτον Σένα. Είναι δύσκολο να φανταστώ πως μαζί με αυτόν και άλλα σπουδαία ονόματα έχουμε κατακτήσει από τρεις τίτλους. Το team radio δεν δούλευε, έκλαιγα, δεν το ακούσατε αυτό και είμαι πολύ ευτυχισμένος για αυτό” .

Για την ομάδα της Ferrari το μόνο παρήγορο για την φετινή διοργάνωση είναι η κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών, ενώ ο Αλόνσο δήλωσε περήφανος για την προσπάθεια που κατέβαλε ο ίδιος αλλά και όλη η ομάδα της Ferrari “  Πρώτα από όλα είμαι υπερήφανος για την ομάδα. Δεν χάσαμε το πρωτάθλημα σήμερα, στη Βραζιλία, έτσι είναι ο αθλητισμός. Όταν κάνεις κάτι με ολόκληρη την καρδιά σου και δίνεις το 100%, οφείλεις να είσαι περήφανος για τον εαυτό σου και την ομάδα σου. Θα προσπαθήσουμε ξανά του χρόνου” .