Για την ερχόμενη Δευτέρα αναβλήθηκε το ραντεβού διοικητή Κεντρικής Τράπεζας με κατόχους αξιογράφων

Την ερχόμενη Δευτέρα τελικά, και αν δεν υπάρξει και άλλη έκτακτη υποχρέωση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τα μέλη του Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων.

Τράπεζα Κύπρου και Λαϊκή, στηρίζουν την άμεση σύσταση επιτροπής διαιτησίας, ξένου διαμεσολαβητή, ο οποίος «σε συνεργασία με τον Κύπριο ή Κύπριους δικαστές θα εξετάζουν τις περιπτώσεις των παραπλανημένων, εξαπατημένων κατόχων τραπεζικών αξιόγραφων και η απόφαση θα γίνεται σεβαστή από την Τράπεζα», δήλωσε  ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φοίβος Μαυροβουνιώτης.

 Επεσήμανε, επίσης, ότι  “επιβεβαιώθηκε ότι τα μη Μετατρέψιμα Αξιόγραφα δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να μετατραπούν (σε μετοχές) και παραμένουν με το καθεστώς των μη Μετατρέψιμων…επειδή μέχρι να μπορούν οι τράπεζες να αποκτήσουν το δικαίωμα ανακεφαλαιοποίησης,  ενδεχομένως οι κάτοχοι αξιόγραφων να μένουν χωρίς εισόδημα,  θα αρχίσουν διαπραγμάτευση» για την επαναφορά στην παλιά πρόταση δανειοδότησης με ένα μικρότερο ποσό από το 100% του κεφαλαίου τους.

Ως προς την πρόταση της Τράπεζας Κύπρου στους κατόχους αξιόγραφων, ο κ. Μαυροβουνιώτης είπε ότι “η Τράπεζα υπέβαλε πρόταση για να δώσει ένα premium στους κατόχους αξιόγραφων για να απαμβλύνει την απώλεια” των κατόχων… “Θα υπάρχει (με βάση τις προτάσεις των τραπεζών) μια μεγάλη απώλεια” στους κατόχους αξιόγραφων “και έτσι ο καθένας μας θα έχει το δικαίωμα να απευθυνθεί στην επιτροπή διαιτησίας” και σε περίπτωση που κερδίσει την υπόθεση και διαφανεί η εξαπάτηση “η Τράπεζα Κύπρου, όπως μας είπε, είναι έτοιμη να δώσει αποζημιώσεις”.