Για τα “πανηγύρια” οι Κύπριοι οδηγοί …. Ας το παραδεκτούμε

Μετά τα τόσα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα που έχουν συμβεί αυτές τις μέρες με τραγικά θύματα στο μολώχ της ασφάλτου νέους ανθρώπους και αθώα παιδάκια, άρχισαν όλοι να το παίζουν ειδήμονες και να λένε διάφορα.

Η πικρή αλήθεια όμως, βρίσκεται στο τρόπο οδήγησης όλων στους κυπριακούς δρόμους. Οδική συνείδηση, ΜΗΔΕΝ.

Η νοοτροπία του Κύπριου οδηγού έχει το μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Ορισμένοι οδηγούν σαν να βρίσκονται σε βόλτα στη παραλία, είτε με το τσιγάρο στο χέρι αλλά κυρίως με το κινητό. Δυστυχώς άπειρες φορές έχουμε δει οδηγούς να πηγαίνουν από τη μία λωρίδα στην άλλη γιατί είτε μιλάνε στο κινητό είτε γιατί στέλνουν μηνύματα.

Σε γενικές γραμμές η έλλειψη οδικής συνείδησης,  η νοοτροπία μας σαν λαός να μην φοράμε ζώνη ασφαλείας και γιατί  φταίμε που έχουμε τα παιδιά μας χωρίς ζώνες και χωρίς παιδικά καθίσματα… Τρέχουμε, χωρίς να σκεφτούμε ότι έχουμε  παιδιά στο αυτοκίνητο μας … Και τι έγινε αν αργήσουμε 5 λεπτά;

Είναι λυπηρό να χάνονται τόσες ζωές… Τραγικός είναι ο απολογισμός των θανατηφόρων τροχαίων για το 2018. Ενδεικτικά, η Κύπρος μετρά 24 νεκρούς στην άσφαλτο, οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν νέοι.

Βγήκαν όλοι να λένε φταίει οι Αστυνομία, φταίει η Κυβέρνηση που δεν έχει τοποθετήσει ακόμα κάμερες… Φταίνε οι νόμοι… Τις δικές μας ευθύνες, πότε θα τις δούμε άραγε και να αρχίσουμε να οδηγούμε με κύριο μέλημά μας πρώτα την δική μας ασφάλεια και των παιδιών μας και μετά των άλλων οδηγών;

Το μόνο που χρειάζεται να πρωθήσει η Κυβέρνηση και η αστυνομία είναι αυστηρότερες ποινές και στις περιπτώσεις που εντοπίζεται κάποιος θετικός σε ναρκοτέστ ΑΜΕΣΗ στέρηση της άδειας.

Γιατί όλοι γνωρίζουμε πόσο χρονοβόρα είναι η υφιστάμενη  διαδικασία  με τη παραπομπή ενόχων στα δικαστήρια.

Όταν επιβληθούν αυστηρότατες ποινές με βαριά πρόστιμα επί τόπου και άμεση στέρηση της άδειας τότε θα δούμε ποιος θα σκεφτεί να στέλνει μηνύματα με το ένα χέρι στο τιμόνι.

Δηλαδή, φταίει η Αστυνομία επειδή ασυνείδητοι γονείς δίνουν το τιμόνι σε ανήλικα παιδιά;  Έχει και η Αστυνομία τα λάθη της, αλλά ας αναλογιστεί ο καθένας τις δικές του ευθύνες.

Ας σοβαρευτούμε λοιπόν, γιατί είναι κρίμα κι άδικο να χάνονται ανθρώπινες ζωές γιατί είμαστε ασυνείδητοι οδηγοί.

Είμαστε για τα  “πανηγύρια” …. Ας το παραδεκτούμε