Για τα δικαιώματα των παιδιών απαντούν οι υποψήφιοι πρόεδροι

Να υποβάλουν τις θέσεις του για τα δικαιώματα των παιδιών ζήτησε από τους υποψηφίους προέδρους ο οργανισμός “Hope For Children” UNCRC Policy Centre (HFC) . Τις θέσεις των Προεδρικών υποψηφίων μπορείτε να διαβάσετε επιλέγοντας τον σύνδεσμο με το αντίστοιχο όνομα του υποψηφίου στην ιστοσελίδα www.uncrcpc.org/election2013 .

Τα επιμέρους θέματα στα οποία κλήθηκαν να απαντήσουν είναι για τη σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση των παιδιών, τους ασυνόδευτους ανήλικους μετανάστες, το σύστημα δικαιοσύνης ανηλίκων και τη διασφάλιση της ευημερίας των παιδιών εν μέσω οικονομικής ανασφάλειας.

Οι τοποθετήσεις των υποψηφίων δεν έχουν δεσμευτική ισχύ αλλά σίγουρα μπορούν να καλέσουν τους πολιτικούς να λογοδοτήσουν για τις μελλοντικές τους αποφάσεις μετά την επιτυχή εκλογή τους.

Το έργο του HFC υλοποιείται μέσα από ποικίλα προγράμματα και μέσα από την ευαισθητοποίηση και πληροφόρηση του κοινού με την παροχή και διεκπεραίωση εκστρατειών, φιλανθρωπικών εκδηλώσεων, συμβουλευτικών υπηρεσιών, χάραξη πολιτικής, σεμιναρίων, εργαστηρίων και μη τυπικής εκπαίδευσης, σε συνδυασμό με διεθνείς συνεργασίες  με το Συμβούλιο της Ευρώπης.