Για προσπάθεια βελτίωσης επαχθών όρων του μνημονίου, δεσμεύτηκε ο Νίκος Αναστασιάδης

Προσωπική δέσμευση για βελτίωση των όρων του μνημονίου αν εκλεγεί στο ανώτατο αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας, έδωσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης.

Μιλώντας σε εκδήλωσε στα γραφεία του κόμματος, ο υποψήφιος πρόεδρος υποσχέθηκε ότι θα διασφαλίσει πως θα έχουν αντίκρισμα οι θυσίες των πολιτών και ότι θα τηρήσει μία αξιοπρεπή στάση έναντι των δανειστών της Κύπρου, με παράλληλη προσπάθεια βελτίωσης των επαχθών όρων.

Ο κ. Αναστασιάδης χαιρέτησε τη  σχεδόν ομόφωνη ψήφιση του προϋπολογισμού. Φανερώνει, είπε, ότι οι πολιτικές δυνάμεις «συναισθάνονται την σοβαρότητα των στιγμών για την οικονομία και την κοινωνία μας, προσθέτοντας ότι κανείς δεν επιθυμούσε ένα προϋπολογισμό με δύσκολα μέτρα στην κοινωνία, δυστυχώς, όμως πρόσθεσε, « άλλοι άφησαν τα πράγματα να φτάσουν μέχρι εδώ». Και πρόσθεσε ότι η στάση της αντιπολίτευσης καταδεικνύει την υπευθυνότητα των ηγετών της έναντι του τόπου «μπροστά στις προκλήσεις εφαρμογής της δανειακής σύμβασης, όλοι ανεξαίρετα πρέπει να έχουμε την τόλμη να αναλάβουμε τις ευθύνες μας».