Για ποιο λόγο πρέπει να αποφεύγεις τον καφέ και το τσάι στο αεροπλάνο

Πολλοί λίγοι είναι αυτοί που αντιστέκονται σε ένα δωρεάν ποτήρι ζεστού ροφήματος κατά τη διάρκεια της πτήσης τους, κυρίως όταν αυτή είναι πρωινή.

Πολύ πιθανόν μετά από αυτά που θα διαβάσετε ο αριθμός αυτός να ανέβει σημαντικά…

Ο λόγος; Σύμφωνα με την Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας των Ηνωμένων Πολιτειών (EPA), ο καφές και το τσάι δεν είναι ό, τι πιο υγιεινό μπορείς να απολαύσεις κατά την πτήση σου, μιας και φτιάχνονται με νερό βρύσης στο αεροπλάνο. Και θα μάς πεις: “Και πού είναι το πρόβλημα;”. Ε, λοιπόν, το πρόβλημα είναι ότι το 2004, η ίδια υπηρεσία δημοσίευσε μια μελέτη που έλεγε ότι μετά από δοκιμή του πόσιμου νερού σε 158 επιβατικά αεροπλάνα, το 13% δεν πληρούσε τα πρότυπα της. Με άλλα λόγια, πολλά από τα νερά ήταν μολυσμένα με κολοβακτηρίδια και E.coli.

Το ίδιο ισχύει και 14 χρόνια μετά; Και ναι και όχι.

Παρόλο που έχουν πραγματοποιηθεί βελτιώσεις, οι εργαζόμενοι των αεροπορικών εταιρειών δεν είναι βέβαιοι ότι το νερό εξακολουθεί να είναι απολύτως ασφαλές για κατανάλωση. Πριν από 15 χρόνια, η EPA προώθησε έναν κανονισμό που θα απαιτούσε τη συχνή δοκιμή του νερού των αεροπορικών εταιριών. Ωστόσο, πολλοί συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι οι δοκιμές αυτές δεν γίνονται όσο συχνά θα έπρεπε. Σε συνέντευξη με το Business Insider, η Ένωση Αερομεταφορέων – CWA δήλωσε ότι «δεν πιστεύουν ότι ο κανονισμός αυτός αρκεί ή ότι είναι επαρκώς επιβεβλημένος».

Δεν ξέρουμε για εσάς, αλλά εμείς λέμε να προτιμήσουμε ένα αναψυκτικό την επόμενη φορα.