Για ενίσχυση των ελέγχων επιστρατεύονται 260 άνεργοι

Για ενίσχυση των ελέγχων επιστρατεύονται 260 άνεργοι

Στην αγορά υπηρεσιών από εγγεγραμμένους άνεργους προχωρεί η Κυβέρνηση με στόχο την ενίσχυση, σε ανθρώπινο δυναμικό, των υπηρεσιών του δημοσίου οι οποίες διενεργούν την εποπτεία της αγοράς στο πλαίσιο των επιβεβλημένων ελέγχων για περιορισμό της εξάπλωσης της ασθένειας του κορωνοϊού Covid-19.

Το πρόγραμμα των επιθεωρήσεων θα εντατικοποιηθεί με την επερχόμενη χαλάρωση των μέτρων, κάτι το οποίο δημιουργεί πρόσθετες ανάγκες εποπτείας και ακόμη περισσότερους και συστηματικούς ελέγχους με έμφαση στην ασφάλεια και υγεία στον εργασιακό χώρο και στο λιανικό εμπόριο. Προς τον σκοπό αυτό το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, το οποίο έχει εξουσιοδοτηθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο να προχωρήσει σε πρόσκληση ενδιαφέροντος για την αγορά υπηρεσιών, ανακοινώνει ότι από σήμερα Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021 μέχρι και την Τρίτη 2 Μαρτίου 2021 ώρα 23:59, δέχεται αιτήσεις από ενδιαφερόμενους άνεργους.

Στο πλαίσιο και των κοινωνικών στόχων της Κυβέρνησης για ενίσχυση του εισοδήματος των ανέργων, θα αγοραστούν υπηρεσίες για διάρκεια τριών μηνών με δυνατότητα ανανέωσης για ακόμα τρεις μήνες, από 260 άνεργους, οι οποίοι θα πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια. Σε περίπτωση που θα υπάρξουν περισσότεροι ενδιαφερόμενοι που θα πληρούν τα κριτήρια, θα διεξαχθεί κλήρωση ανά επαρχία. Το ύψος των απολαβών έχει καθοριστεί στα €1.000 μηνιαίως για 40 ώρες εργασίας την εβδομάδα, όπως θα κατανέμονται από την κάθε αρμόδια Υπηρεσία. Οι άνεργοι που θα επιλεγούν υποχρεούνται να καταβάλλουν εισφορές στο ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων ως αυτοτελώς εργαζόμενοι.

Οι 260 άνεργοι, αφού θα τύχουν εκπαίδευσης αναφορικά με τη διαδικασία και τις επιθεωρήσεις που πρέπει να πραγματοποιούνται, θα συνδράμουν στους ελέγχους επιτήρησης του εμπορίου και των άλλων οικονομικών δραστηριοτήτων.

Τα ελάχιστα κριτήρια που θα πρέπει να πληρούν οι ενδιαφερόμενοι είναι να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο Μητρώο Ανέργων των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων, να έχουν απολυτήριο αναγνωρισμένης Σχολής Μέσης Εκπαίδευσης ή δίπλωμα, να μιλούν πολύ καλά ελληνικά, να έχουν λευκό ποινικό μητρώο και οι άντρες υποψήφιοι να έχουν πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης το οποίο να αποδεικνύει την ολοκλήρωση της στρατιωτικής θητείας ή τη νόμιμη απαλλαγή τους.

Η υποβολή αίτησης γίνεται μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας: meci.gov.cy.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στο τηλέφωνο 22867123.