Για εκβιασμό και αλλότρια συμφέροντα κατηγορούν την Hermes οι συντεχνίες των ΚΑ

Για εκβιασμό και στάση που ενδεχομένως να κρύβει αλλότρια συμφέροντα κατηγορούν την Hermes οι συντεχνίες των Κυπριακών Αερογραμμών σε κοινή ανακοίνωσή τους.

Στην ανακοίνωση χαρακτηρίζεται απαράδεκτη, εκβιαστική και προκλητική η ενέργεια της Hermes Airport να ακινητοποιήσει αεροσκάφος της εταιρείας, με αιτιολογικό τη μη καταβολή ενός αμφισβητούμενου ποσού.

“Η ενέργεια αυτή, τη συγκεκριμένη περίοδο, αναφέρουν οι Συντεχνίες, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για τους πραγματικούς στόχους και τα κίνητρα της Hermes Airport, από τη στιγμή που οι Κυπριακές Αερογραμμές της κατέβαλαν χθες το ποσό των €567.000 έναντι υπηρεσιών που προσέφερε στην εταιρεία”, αναφέρουν οι συντεχνίες.

Στην ανακοίνωση προσθέτουν ότι η Hermes Airport “που διαχειρίζεται μονοπωλιακά τα δύο αεροδρόμια της Κύπρου απέδειξε με την ενέργεια της αυτή ότι δεν την ενδιαφέρει ούτε το συμφέρον της οικονομίας, ούτε του τόπου. Και αυτό από τη στιγμή που τα αεροδρόμια της Κύπρου είναι τα πιο ακριβά της Ευρώπης, γεγονός που επιφορτίζει τους ταξιδιώτες με τεράστιους φόρους, καθιστώντας τα αεροπορικά εισιτήρια από την Κύπρο πανάκριβα”.

Οι Συντεχνίες καλούν την κυβέρνηση και όλους τους αρμόδιους και συναρμόδιους να στηρίξουν τις Κυπριακές Αερογραμμές και “να μην επιτρέψουν ξανά τη δυσφήμιση της από τη Hermes Airport”.

Την ίδια ώρα καλούν το επιβατικό κοινό να σταθεί δίπλα στις Κυπριακές Αερογραμμές διότι η διατήρηση τους είναι προς όφελος των πολιτών και της οικονομίας του τόπου.