Για εθνικιστικά συνθήματα από νεολαία ΔΗΣΥ κάνει λόγο ο Γιώργος Λουκαΐδης

Σε δηλώσεις του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Φοιτητικού και Μαθητικού κινήματος η νεολαίου του Συναγερμού.

Ποιο συγκεκριμένα “στις χθεσινές εκδηλώσεις καταδίκης της ανακήρυξης του ψευδοκράτους που διοργάνωσε το Φοιτητικό και το Μαθητικό κίνημα η νεολαία του Συναγερμού για άλλη μια φορά επιδόθηκε σε ένα παραλήρημα εθνικιστικών συνθημάτων”.

“Καλούμε την ηγεσία του ΔΗΣΥ αλλά και τον απερχόμενο Πρόεδρο, να τοποθετηθούν για τα όσα απαράδεκτα η οργάνωση νεολαίας τους συνεχίζει να καλλιεργεί. Υιοθετούν τα συνθήματα όπως «Τούρκοι θα πεθάνετε σε χώμα ελληνικό» και «Τούρκοι Μογγόλοι Δολοφόνοι» που φώναξαν η Πρωτοπορία και η ΜΑΚΙ;” ανέφερε.

Παράλληλα, σημείωσε πως “τα όσα συνέβησαν χθες δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι το φυσιολογικό αποτέλεσμα της συνεχόμενης διγλωσσίας του ΔΗΣΥ και του Νίκου Αναστασιάδη στο Κυπριακό. Είναι το φυσιολογικό αποτέλεσμα της προσπάθειας να πατούν σε δύο βάρκες και να χαϊδεύουν τα αυτιά του ακροδεξιού ακροατηρίου τους”.

“Ο Νίκος Αναστασιάδης πρέπει να κατανοήσει επιτέλους ότι δεν μπορεί να έχει και την πίτα σωστή και το σκύλο χορτάτο. Με εθνικισμό και σοβινισμό μπορεί να νομίζει ότι θα κερδίσει τις εκλογές όμως δεν μπορεί την ίδια ώρα να επανενώσει την Κύπρο” κατέληξε.