Για “αγωνιώδη προσπάθεια” της ελληνικής κυβέρνησης για αποτροπή εκλογών μιλούν τα ξένα ΜΜΕ

Δημοσιεύματα των Financial Times, του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων και του Reuters αναφέρονται στην προσπάθεια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να πείσει τους βουλευτές να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας εν όψει της αυριανής ψηφοφορίας στη Βουλή.

«Οι Έλληνες βουλευτές ψηφίζουν αύριο για τον δεύτερο γύρο της προεδρικής εκλογής και για να αποφευχθεί η μετατροπή της ψηφοφορίας σε φιάσκο σε μία οικονομική συγκυρία που παραμένει εύθραυστη» αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Για «αγωνιώδη προσπάθεια για την αποτροπή των πρόωρων εκλογών και της ενίσχυσης της πολιτικής αστάθειας, καθώς και την αντιμετώπιση των νέων φόβων για την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη» κάνει λόγο δημοσίευμα των Financial Times σχετικά με το τηλεοπτικό μήνυμα του Πρωθυπουργού.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα, π κ. Σαμαράς απηύθυνε έκκληση για «συναινετική» ψήφο υπέρ του Σταύρου Δήμα, ζητώντας από τους Έλληνες βουλευτές «να ακούσουν τη φωνή της συνείδησής τους, του εθνικού συμφέροντος και της κοινής λογικής».

Από την πλευρά του, το Γαλλικό Πρακτορείο σημειώνει πως σε αντάλλαγμα, ο Πρωθυπουργός πρότεινε τη διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος με «περισσότερα πρόσωπα που πιστεύουν στις ευρωπαϊκές προοπτικές της χώρας» και τον ορισμό της ημερομηνίας των εκλογών εντός του 2015.