Γιατί δεν τους μάζεψε ο Δημοκρατικός Συναγερμός;

Τελείωσαν οι Ευρωεκλογές με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων την ίδια μέρα, στις 25 Μαίου.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, γνώριζε από “πρώτο χέρι”, ότι θα κέρδιζε τις εκλογές έτσι δεν σκοτίστηκε και πολύ να μαζέψει όλους τους ψηφοφόρους του κόμματος.

Γιατί άραγε; Με ακόμα 10,000 ψήφους θα έπερναν και 3η έδρα…

Μπορούσε κάλλιστα να μαζέψει αυτές τις 10,000 ψήφους, πολύ εύκολα πείθοντας  και τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους του ΔΗΣΥ να πάνε να ψηφίσουν διεκδικώντας έτσι τη 3η έδρα την οποία θα στερούσε από το ΑΚΕΛ.

Το ΑΚΕΛ, ήξερε πολύ καλά ότι  τα πράγματα ήταν δύσκολα, γι άυτό και πάλεψε να σώσει τη δεύτερη έδρα. Την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές, στελέχη του ΑΚΕΛ, πήγαιναν από πόρτα σε πόρτα μαζέυοντας και τη τελευταία ψήφο και πείθοντας τους παραπονεμένους ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ να δώσουν και πάλι τη ψήφο τους, πράγμα το οποίο πέτυχαν.

Δυστυχώς, η αλήθεια είναι μία: Ο ΔΗΣΥ και ο πρόεδρος του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου μπορούσαν να πάρουν υψηλότερα ποσοστά αν το ήθελαν. Αν πήγαιναν από πόρτα σε πόρτα, τότε τα ποσοστά θα έφθαναν το 45% και η τρίτη έδρα θα ήταν εξασφαλισμένη.

Ας μη ξεχνιόμαστε ότι την ευθύνη για την οικονομική καταστροφή αυτού του τόπου την έχει  η κυβέρνηση Χριστόφια και του ΑΚΕΛ, αλλά δυστυχώς ο ΔΗΣΥ, δεν το χρησιμοποίησε αυτό στο προεκλογικό του αγώνα, δίνοντας έτσι τη τιμωρία στο ΑΚΕΛ, στερώντας τους τη μία έδρα.

Ο Πρόεδρος της δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με την  ανάληψη της προεδρίας, πήρε στα χέρια του μία “βόμβα” έτοιμη να εκραγεί και σιγά – σιγά κατάφερε να βάλει σε μία τάξη την όλη κατάσταση.

Αναπάντητα όμως παραμένουν τα ερωτήματα από πλευράς ΔΗΣΥ γαι τη συσπείρωση των ψηφοφόρων…..