Γιατί δεν σας λαμβάνουν υπόψην τα μέλη σας κ. Θεοχάρους;

Μέλη της Αλληλεγγύης, διαφωνούντες με την επιλογή στήριξης της υποψηφιότητας Νικόλα Παπαδόπουλου, από την Ελένη Θεοχάρους, έδωσαν σήμερα δημοσιογραφική διάσκεψη,  στο ξενοδοχείο Ajax στη Λεμεσό όπου εξέφρασαν τις θέσεις τους καθώς και το λόγο αποχώρησής τους από το Κίνημα Αλληλεγγύη.

Μίλησαν λοιπόν και τα είπαν έξω από τα δόντια απαντώντας στην Ελένη Θεοχάρους σε όσα τους έχει μέχρι σήμερα καταλογίσει:

Αυτούσια η δήλωση των διαφωνούντων μελών που αποχώρησαν από την Αλληλεγγύη:

“Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συναγωνιστές και συναγωνίστριες,

Ο λόγος της εδώ παρουσίας μας είναι για να σας αποδείξουμε και να ανατρέψουμε τα όσα η κυρία Θεοχάρους φρόντισε να μας καταλογίσει.

Όλοι εμείς, που η κα Θεοχάρους μας αποκάλεσε (Βαλτούς, Χαφιέδες, Βιοτέχνες και κατασκευαστές ψευδολογιών και λοιδοριών, και εσείς, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που σας χαρακτήρισε Κύμβαλα που Ντελαλίζουν, τα όσα εμείς λέμε.

Είμαστε εδώ σήμερα, άτομα υπαρκτά και όχι φαντάσματα. Όλοι εμείς, είμαστε η βάση των μελών του Ευρωπαϊκού Κόμματος Λεμεσού, και μετέπειτα της Αλληλεγγύης, που ποτέ δεν αφουγκράστηκε η κα Θεοχάρους, και αποτελούμε προσωρινή επιτροπή.

Η κυρία Θεοχάρους φανερά εκνευρισμένη, χθες πήρε την απάντηση που της άξιζε, αφού στο συνέδριο της που ήταν “Παγκύπριο” , και που έλαβαν μέρος η Νεολαία, το Γυναικείο Τμήμα, ο Ευρωαγροτικός, και το Επίσημο κόμμα, δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον αριθμό των 120 ατόμων και που αν προσέξετε στις πρώτες ακόμα σειρές φιλοξενούνταν αξιωματούχοι άλλων κομμάτων. Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι περισσότεροι ήταν εντελώς άγνωστοι προς εμάς, και που στην ουσία ούτε μέλη δεν μπορούν να ονομαστούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κουβάλησαν μέχρι και Κοινοβουλευτικούς συνεργάτες άλλων κομμάτων ώστε να γεμίσουν τις θέσεις. Τα πραγματικά μέλη της Αλληλεγγύης δεν ξεπερνούσαν τον αριθμό 18 μαζί ακόμα και με το έμμισθο προσωπικό.

Στην ομιλία της η κυρία Θεοχάρους μίλησε για άτομα συμφεροντολόγα που γυρίζουν τα κόμματα για να εισπράξουν ανταλλάγματα. Αυτό να υποθέσουμε το γνωρίζει καλά, αφού αυτό έπραττε ή ίδια αλλάζοντας 4 κόμματα. (ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΣΥ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, και τώρα πάλι θα καταλήξει στο ΔΗΚΟ ). Κυρία Θεοχάρους βάλτε υπενθύμιση ώστε να κλείσετε την πόρτα καλά. Μην το ξεχάσετε.

Η κυρία Θεοχάρους θέλοντας να εντυπωσιάσει το επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου και τον εκλεκτό της, αποκάλεσε όλους εμάς εδώ, φαντάσματα και μέλη μίας χρήσης. Έχουν βγάλει 3 ανακοινώσεις δείχνοντας τον πανικό τους και ρίχνουν τα πυρά αλλού αφού δεν τους συμφέρει να δουν την ουσία. Τα όσα δηλώνουν είναι εντελώς αβάσιμα, και άκυρα. Η απόδειξη σήμερα είναι εδώ.

Μιλά ότι είμαστε μέλη του Ευρωπαϊκού Κόμματος και όχι της Αλληλεγγύης. Θέλουμε να υπενθυμίσουμε και να ξαναπούμε στην κυρία Θεοχάρους και που ίσως το κατανοήσει ότι δεν πρόκειται για ελάχιστα άτομα αλλά για όλο το κόμμα αφού αυτή έγραψε ΜΟΝΟΝ 60 μέλη και που αυτά προστέθηκαν στο μητρώο του τότε Ευρωπαϊκού Κόμματος.

Η κυρία Θεοχάρους σε συνεδρίαση που έγινε στην Λεμεσό, με παρουσία τουλάχιστο 130 μελών, διαπίστωσε και μόνη της ότι η Λεμεσός δεν θα ακολουθούσε την απόφαση για στήριξη του Νικόλα Παπαδόπουλου, αφού από τους παρευρισκόμενους που ήταν 130 άτομα μόνον 2 θα ακολουθούσαν την απόφαση της και θα στήριζαν την υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδοπουλου.

Να σας θυμίσουμε ότι ενώ ήταν προγραμματισμένες εκλογές για εκλογή Επαρχιακού συμβουλίου, και αφού ήδη μπήκαν οι υποψηφιότητες, μετά από τις έντονες αντιδράσεις των μελών της Λεμεσού για την υποστήριξη του εκλεκτού της προέδρου, η κυρία Θεοχάρους αποφάσισε την μη πραγματοποίηση των εκλογών αφού ήταν και βέβαιη ότι η Λεμεσός δεν θα ακολουθούσε τις επιλογές της . Αυτά γράφτηκαν τότε και στον ημερήσιο τύπο. Ακύρωσε τις εκλογές ΜΟΝΟ στη Λεμεσό με την φτηνή δικαιολογία ότι προέχουν οι προεδρικές εκλογές και όχι οι κομματικές.

Σε όλες τις άλλες πόλεις οι εκλογές διεξήχθηκαν κανονικά. Και δεν δεχόμαστε την πάλι φτηνή αναφορά στην ανακοίνωση της που διερωτάται γιατί αντιδράσαμε τώρα. Οι αντιδράσεις ήταν έντονες και πολλές από τότε.

θα θέλαμε να πούμε στην κυρία Θεοχάρους να πάψει να ασχολείται με τα φαντάσματα των λιστών που ισχυρίζεται ότι δεν είναι μέλη της και να σταματήσει να τους παίρνει 2-3 φορές τηλέφωνο και άλλες τόσες να τους στέλνει μηνύματα, εκλιπαρώντας τους να κάνουν μια συνάντηση μαζί της με την ελπίδα ότι ίσως τους πείσει να αλλάξουν γνώμη. Το μόνο που έχετε να πάθετε είναι να συνεχίζεται τον εξευτελισμό και τον καταποντισμό σας με την τακτική που ακολουθείται.

Καλούμε όλους τους συναγωνιστές μας, που μοιραστήκαμε τις ίδιες ανησυχίες μαζί, όπως συμπορευτούν μαζί μας.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος κύριος Παλλήκαρος καλεσμένος σε εκπομπή του ΣΙΓΜΑ ημερομηνίας 23/11/17 μίλησε για ανύπαρκτο δημοσιογράφο που πήρε συνέντευξη από άτομο που διαφώνησε δηλαδή πέραν του ότι χλευάζει από τον πανικό του τους διαφωνούντες, ειρωνεύεται και εσάς, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ο βουλευτής Λεμεσού του Κινήματος Αλληλεγγύης, Γιώργος Παπαδόπουλος ανέφερε σε δηλώσεις του, ότι δεν γνωρίζει τα διαφωνούντα μέλη. Ε λοιπόν του απαντούμε ότι τα διαφωνούντα μέλη τα γνωρίζει πολύ καλά αφού είναι αυτοί που του έδωσαν την ψήφο τους και τον βοήθησαν να εκλεγεί βουλευτής Λεμεσού και είναι όλοι εδώ.

Μέχρι χθες έχουν διαχωρίσει την θέση τους, με υπογραφές 233 άτομα και σήμερα σας δίδουμε ακόμα μια λίστα με 67 μέλη που δεν θα στηρίξουν την απόφαση του Κινήματος. Στο σύνολο έχουν διαφωνήσει 300 μέλη και θα ακολουθήσουν και άλλα πολλά όχι μόνον από την Λεμεσό αλλά και από τις άλλες Επαρχίες.

Να μου επιτρέψετε να κάνω τις συστάσεις. (Εδώ θα γίνουν συστάσεις με τους τίτλους και τη σχέση που έχουν τα μέλη με την ηγεσία).

Ως εκ τούτου εμείς οι διαφωνούντες δηλώνουμε:

Θέλουμε να δώσουμε εκ νέου εντολή στο Νίκο Αναστασιάδη για μια νέα πενταετία . Στον άνθρωπο που παρέλαβε το μισοβουλιαγμένο καράβι που όλοι πίστευαν ότι θα μπατάριζε και αυτός με την αποφασιστικότητα του , το πείσμα του , τις τολμηρές αποφάσεις ευθύνης κατάφερε να το ισορροπήσει και να το οδηγήσει σε ήρεμα νερά, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο, χρόνο για να αποκαταστήσει όλους τους πληγέντες της οικονομικής κρίσης.

Όταν όλοι, μας είχαν ξεγραμμένους μετά τα γνωστά γεγονότα του 2013, με τους χειρισμούς του, με το Κυβερνητικό του σχήμα κατάφερε να φέρει το Κράτος μας πιο γρήγορα από ότι αναμενόταν στο σωστό δρόμο , στη πορεία της ανάκαμψης.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι στη νέα πενταετία θα συνεχίσει να τον διακρίνει το πάθος , το πείσμα η αποφασιστικότητα, όπου ο αντίπαλος θα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός και η πατρίδα μας.

Σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει περιθώριο και χρόνος για πειραματισμούς και πισωγυρίσματα παρά μόνο η δοκιμασμένη προσωπικότητα του Νίκου Αναστασιάδη.

Μια νέα εντολή στο Νικό Αναστασιάδη που κατάφερε να φέρει τη Τουρκία , τον πραγματικό αίτιο του προβλήματος μας , στο τραπέζι των συνομιλιών και προ των ευθυνών της , τον άνθρωπο που έφερε επενδύσεις και άνοιξε νέες θέσεις εργασίας , το Πρόεδρο που ξεκίνησε μεταρρυθμίσεις και πάλεψε και θα παλέψει για να καταστεί το Κράτος μας ένα αληθινό σύγχρονο κράτος , πραγματικό χωρίς εγγυήσεις και προστάτες όπως αρμόζει σε Κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Οικογενείας.

Θέλουμε ξανά στο τιμόνι το Νικό Αναστασιάδη γιατί πρέπει να ολοκληρώσει το κοινό όραμα του, που δεν είναι άλλο από του να φέρει την ειρήνη στο τόπο μας , τη σταθερότητα , να δώσει νέες ευκαιρείς και ελπίδες στους νέους μας , την ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού των δόμων της πολιτείας , την υλοποίηση των ενεργειακών σχεδιασμών , τον εκσυγχρονισμό του συστήματος υγείας , να δει στα μάτια τους χαμηλοσυνταξιούχους και τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού μας.

Ο Νίκος Αναστασιάδης και ξέρει και μπορεί και εμείς στεκόμαστε διπλά του για να πορευτούμε μαζί με σταθερά βήματα μπροστά για όλους μας, για την Κύπρο μας.

Κυρία Θεοχάρους αυτό που πάθετε είναι ένα μήνυμα από την βάση του Κόμματος σας που δεν λάβατε υπόψη. Ούτε και εμείς σας λαμβάνουμε υπόψη. Οι πράξεις σας, οι ύβρης σας και οι συνεχείς χαρακτηρισμοί προς εμάς, μας έχουν πεισμώσει και έχουν καταφέρει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα, δηλαδή να εργαστούμε πιο σκληρά ώστε να εκλεγεί ο Νίκος Αναστασιαδης από τον πρώτο γύρο.”