Γιατί δεν παραιτείται (και) ο Γιάννης Κυπρής;

Πλήρη κάθαρση στην τράπεζα Κύπρου, όπως ακριβώς έγινε στην Λαϊκή Τράπεζα, απαιτεί πλέον το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας, που γονατίζει υπό το βάρος της ύφεσης που πλήττει την οικονομία της Κύπρου. Είναι γνωστό, πως κατόπιν σφοδρών πιέσεων που ασκήθηκαν από την κεντρική τράπεζα, την παραίτησή του υπέβαλλε πριν από λίγες ημέρες ο Νικόλαος Καρυδάς, εκ των ανώτατων διευθυντικών στελεχών της εν λόγω τράπεζας.

Την ίδια στιγμή – και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη και η διαδικασία ανανέωσης των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της – ερωτήματα ανακύπτουν για την στάση που κρατά ο Γιάννης Κυπρής. Ο νυν διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου, το δεύτερο ισχυρότερο πρόσωπο επί εποχής του τέως διοικητή Ανδρέα Ηλιάδη, παραμένει στο πόστο του. Τραπεζικοί κύκλοι θεωρούν πως και ο Γ. Κυπρής έπρεπε να είχε υποβάλλει ήδη την παραίτησή του και να είχε αποσυρθεί από το προσκήνιο. Και αυτό γιατί, η παραμονή του στην τράπεζα και σε αυτό το σημαντικό πόστο προκαλεί και παράλληλα «μαρτυρά» πως κάποιοι προσπαθούν ακόμη να …συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Είναι πλέον, στο χέρι του νέου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας να βάλει μία τάξη στη τράπεζα Κύπρου και να ανακουφίσει τον Κυπριακό λαό που υποχρεώνεται να σφίγγει καθημερινά το ζωνάρι.