Γιατί δεν διορίστηκε Ερευνητική Επιτροπή για τις Κυπριακές Αερογραμμές;

Γιατί δεν διορίστηκε Ερευνητική Επιτροπή για να διερευνηθούν τα αίτια και το ποιοι ευθύνονται για το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών;

Οι Κυπριακές Αερογραμμές ιδρύθηκαν στις 24/9/1947 με κύριους μετόχους την British Airways και ιδιώτες.

Όλες οι κυβερνήσεις από το 1960 μέχρι την ημέρα που έβαλαν λουκέτο στις 9 Ιανουαρίου 2015, ευθύνονται για τη κατάντια του Εθνικού μας αερομεταφορέα.

Όλοι προσλάμβαναν φίλους και συγγενείς και προχωρούσαν σε κομματικούς διορισμούς και σπατάλες εκατομμυρίων.

Η αλήθεια είναι ότι το φαγοπότι δεν είχε τέλος μέχρι και την ημέρα του κλεισίματος.

Το ερώτημα που παραμένει αναπάντητο είναι γιατί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος έκλεισε τις Κυπριακές Αερογραμμές κατόπιν εντολών της Ευρωπαικής Ένωσης, δεν διόρισε αμέσως Ερευνητική Επιτροπή για να μάθει και ο κυπριακός λαός ποιοι ήταν οι υπεύθυνοι για τη κατρακύλα που έγραψαν τον επίλογο στον Εθνικό μας Αερομεταφορέα;

Η Ad Hoc Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τις Κυπριακές Αερογραμμές τον Μάρτιο του 2016 είχε αναφέρει ότι υπήρχαν ζητήματα που αφορούν αγορές, κινητά ή ακίνητα της εταιρείας και ζητήματα που αφορούν τα αεροσκάφη, slots (θυρίδες), catering τα οποία έπρεπε να ελεγθούν  και να φανεί η αλήθεια σε ό,τι αφορά τους λόγους που οδήγησαν στην απώλεια του εθνικού αερομεταφορέα.

Κάλεσαν τον Γενικό Ελεγκτή να εξετάσει τα όσα περί κακοδιαχείρισης και ατασθαλιών ακούστηκαν στις συνεδρίες της Επιτροπής.

Στα μουλωχτά μετά το κλείσιμο της εταιρείας, έχουν πουληθεί  πολλά περιουσιακά στοιχεία .. Με ποιες διαδικασίες όμως τα πούλησαν; Μήπως βγήκαν σε προσφορές; Κανένας δεν μπήκε στο κόπο να ενημέρωσει τι έγινε.

Ένα άλλο ερώτημα που οι υπαλλήλοι των Κυπριακών Αερογραμμών έχουν κάθε δικαίωμα να υποβάλουν είναι το θέμα των αποζημιώσεων.

Οι υπαλλήλοι του Συνεργατισμού, θα αποζημιωθούν για το κλείσιμο του.  Οι υπαλλήλοι των Κυπριακών Αερογραμμών, είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας;

Επίσης ως τελευταίο ερώτημα ας μας πουν ποια άλλη Ευρωπαική χώρα δεν έχει δικό της Εθνικό Αερομεταφορέα;